Компанията Apple пусна нова функция за спешни случаи на всички

...
Компанията Apple пусна нова функция за спешни случаи на всички
Коментари Харесай

Сателитна SOS услуга, спасила живота на 12 души, може да ви намери дори и да нямате обхват

Компанията Apple пусна нова функционалност за незабавни случаи на всички модели iPhone 14 в Австралия и Нова Зеландия, която разрешава на потребителите да изпращат известия до службите за незабавна помощ и да предизвестяват фамилията и приятелите си, в случай че иматнужда, даже са без телефонна връзка, съобщи The Guardian. Функцията Emergency SOS работи, като се свързва непосредствено със спътници, ситуирани на повече от 1000 км от Земята.

Потребителите на iPhone 14 могат да се свържат със спътника, като се обадят на 000 в Австралия, 111 в Нова Зеландия, 911 в Съединени американски щати и 112 в Европа, и изберат бутона “Emergency SOS ”, или като задържат страничния бутон, дружно с бутона за мощ на звука. Функцията изпраща детайлности за вашия незабавен случай, местонахождение, равнище на батерията на телефона и здравно уверение, в случай че е задействано, до подготвени експерти по незабавни случаи, които могат да споделят в допълнение посредством текст с лицето по отношение на неговата обстановка и местоположение.

И до момента в който от дълго време е мит, че държането на телефона ви във въздуха в разнообразни направления може да ви помогне да намерите обсег, в този момент това е способ, който работи с тази функционалност. Потребителят насочва телефона си към небето и се управлява от интерактивен интерфейс, с цел да откри спътника.



Функцията към този момент е стартирана в Съединени американски щати, Обединеното кралство и елементи от Европа. До момента е избавила живота на 12 души.

Миналата година трима студенти използваха функционалността, откакто попаднаха в капан по време на пътешестване в каньон на дълбочина от 500 метра. При лимитирана видимост на небето те съумяха да заловен спътник на всеки 20 минути, с цел да се свържат със службите за незабавна помощ. Времената за реакция варират, само че могат да лишават даже единствено 15 секунди при ясни условия.

???? " One of many miracles, many miracles. "

Thanks to the three students who spoke with me today about their ordeal this weekend in the San Rafael Swell.

The group became stranded & hypothermic after encountering DEEP pools of water while canyoneering.
—???????????????????????????????????????????? (@brian_schnee)
Други двама души бяха избавени благодарение на функционалността, откакто колата им се отклони от път в Калифорния и падна в каньон. Новата функционалност за незабавни SOS може също да предизвести родители, сътрудници или другари. В незабавна обстановка потребителите могат да изберат да изпратят дубликат от обмена на известия с подготвената от Apple незабавна помощ до 10 незабавни контакта. Те могат също по този начин да употребяват спътника посредством функционалността “Find My app ”, с цел да уверят фамилията и приятелите си за местонахождението си, даже когато няма незабавен случай – да вземем за пример по време на преход.

„ Някои от най-популярните места за пътешестване са надалеч от утъпканите пътеки и просто нямат клетъчно покритие “, споделя Грег Джосвиак, старши вицепрезидент на Apple, отговарящза международния маркетинг. „ С Emergency SOS посредством спътник гамата iPhone 14 дава незаместим инструмент, който може да обезпечи на потребителите помощта, от която се нуждаят, до момента в който са отвън мрежата. “

Deputies, Fire Notified of Vehicle Over the Side Via iPhone Emergency Satellite Service

This afternoon at approximately 1:55 PM, received a call from the Apple emergency satellite service. The informant and another victim had been involved in a single vehicle accident
— Montrose Search & Rescue Team (Ca.) (@MontroseSAR)
Джон Уолтърс, президент на селската противопожарна работа в Кобарго, споделя, че функционалността е безполезна, да вземем за пример, влетни горски пожари. Причината -гъстото одеяло от пушек евентуално бипопречило насвързване със спътник. Освен това „ слонът в стаята е, че не всеки има iPhone 14 “, споделя той. Но добавя, че може да избави в обстановки, в които хора са изгубени или ранени в далечен регион, или в случаи, когато локализиран горски пожар заплашва нечий дом. Според Apple новата функционалност е основана с специалисти, с цел да зададе общоприети въпроси и протоколи, когато някой се обади на службите за незабавна помощ.

„ Мога да си показва доста обстановки, в които това би било доста потребен инструмент, като да вземем за пример щета на кола на уединен необитаем път или в планината, където хората излизат отвън утъпканите пътеки “, споделя той.

Набор от съществуващи функционалности на Apple преди този момент е оказал помощ за свързването на австралийците със службите за незабавна помощ. Миналата година смарт часовникът на мъж от Аделаида се обажда от негово име на 000 от, защото функционалността за различаване на злополука заключила, че е претърпял авто случай.

iPhone също по този начин неправилно е набрал незабавна помощ, откакто бърка друсането по време на возене с увеселително влакче, в автомобилна злополука.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР