КомпаниятаАлкомет АД е най-големият български производител на алуминиеви валцови и

...
КомпаниятаАлкомет АД е най-големият български производител на алуминиеви валцови и
Коментари Харесай

Алкомет - дългосрочни инвестиции и високи цели за устойчиво развитие

Компанията " Алкомет " АД е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови артикули, с над 40-годишна история. На повърхност 370 000 кв.м в Шумен се прави целият цикъл на произвеждане - от леене на заготовки и рулони до студено валцоване, сплескване и механична обработка на профили, с годишен потенциал 100 000 т. Компанията предлага необятна гама от алуминиеви полуфабрикати - домакинско, обмазано, техническо и опаковъчно фолио, финсток, алуминиеви листи и ленти, общоприети и профили по чертеж на клиента. " Алкомет " има мощно наличие на европейския и американския пазар, обслужвайки браншове като строителство и архитектура, автомобилостроене, превоз, произвеждане на опаковки, дистрибуция, произвеждане на сила от възобновими източници и други браншове. Гордост в портфолиото на завода е производството на алуминиеви съставни елементи за електрически коли и партньорството с BMW. Шуменската компания получи наградата на Българската организация за вложения за вложител на 2022 година Само през предходната година " Алкомет " вложи в производството 27.2 млн. лева и сътвори 75 нови работни места. През годините компанията е вложила 164 млн. евро в рационализация. Компанията " Алкомет " АД е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови артикули, с над 40-годишна история. На повърхност 370 000 кв.м в Шумен се прави целият цикъл на произвеждане - от леене на заготовки и рулони до студено валцоване, сплескване и механична обработка на профили, с годишен потенциал 100 000 т. Компанията предлага необятна гама от алуминиеви полуфабрикати - домакинско, обмазано, техническо и опаковъчно фолио, финсток, алуминиеви листи и ленти, общоприети и профили по чертеж на клиента. " Алкомет " има мощно наличие на европейския и американския пазар, обслужвайки браншове като строителство и архитектура, автомобилостроене, превоз, произвеждане на опаковки, дистрибуция, произвеждане на сила от възобновими източници и други браншове. Гордост в портфолиото на завода е производството на алуминиеви съставни елементи за електрически коли и партньорството с BMW. Шуменската компания получи наградата на Българската организация за вложения за вложител на 2022 година Само през предходната година " Алкомет " вложи в производството 27.2 млн. лева и сътвори 75 нови работни места. През годините компанията е вложила 164 млн. евро в рационализация. Инвестиция 300 млн. лева ще отвори " Алкомет " и към авиационната промишленост
" Алкомет " приготвя идната си огромна инвестиция, с която доста ще разшири портфейла си от артикули. Компанията възнамерява да построи стан за горещо валцоване, който ще й разреши да създава артикули от разнообразни сплави. Проектът е на стойност над 300 млн. лева и се чака да бъде изпълнен за към 10 години. На финала предприятието в Шумен ще може да работи за на практика всички промишлености, в това число да прави елементи за авиационна индустрия.
" За чист Шумен " - най-новата екоинициатива на " Алкомет "
" Алкомет " провежда екологично насочена самодейност под надпис " С грижа и любов за Шумен! Нашият град! Да го запазим чист за поколенията! ".

Като сътрудници в самодейността са поканени възпитаници, студенти и учители от всички образователни заведения на област Шумен. Във всяко учебно заведение са сложени брандирани съдове за събиране на алуминиеви кенчета, които " Алкомет " изкупува за преработване.
Реклама
В края на акцията първите три образователни заведения, събрали и предали най-голямо количество кенчета, ще получат парични награди в размер надлежно на 3000 лева за първо място, 2000 лева за второ и 1000 лева за трето място. Единственото изискване, сложено от " Алкомет ", е получените средства да бъдат разходвани в интерес на децата.

С тази самодейност се цели да се възпитава у подрастващото потомство позитивно отношение към опазването на околната среда.

Събраните кенчета ще бъдат претопявани и рециклирани в духа на задачите на Европейския съюз за кръгова и зелена стопанска система.
Компанията се стреми към стабилно развиване и бъдеще
В " Алкомет " всеки осъзнава, че изменението на климата е едно от най-големите екологични, обществени и стопански провокации, пред които е изправен светът. Ръководството на компанията е наясно с човешкото влияние върху климата и нуждата от взимане на незабавни ограничения за понижаване на излъчванията на парникови газове. Всеки непрестанно възходящ бизнес, какъвто е бизнесът на " Алкомет ", изисква устойчиви решения за потреблението на естествени запаси.
Реклама
За да реализира своите цели, компанията се възползва от вродената резистентност на алуминия като метал. Той освен покачва енергийната успеваемост на структурите във връзка с понижаване на тежестта, само че също по този начин разрешава безкрайно преработване, като в същото време резервира главните си свойства. Поради това компанията е възприела кръгови стопански правила, практики и процеси в кратковременен и дълготраен проект.

Опазването на околната среда е главен ангажимент в стратегическото ръководство на " Алкомет ". Компанията отделя време и запаси да образова всички заинтригувани страни, предизвиква културата на адаптивност и осъзнаване на човешкото влияние върху околната среда. Дълг на всеки е да предотвратява замърсяването и да понижава негативното влияние върху околната среда посредством стабилно потребление на естествени запаси, запазване на биоразнообразието и екосистемите в региона.

Като организация, постигнала лидерски позиции в своята област и висок публичен авторитет, управлението на компанията счита за собствен дълг да следва тази задача, да съхранява и развива постигнатото. " Алкомет " поддържа открита връзка, стреми се да развива дълготрайни връзки с локалните сътрудници, отделя всички нужни запаси за възстановяване качеството на живот и благосъстоянието на своите съграждани.
Свързани публикации Печелившата формула на " Алкомет " 28 май 2022, 00:00 " Алкомет " АД сполучливо вкара в употреба нов завод за механична обработка на алуминиеви профили 25 юни 2021, 15:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР