Компанията Airbus се е съгласила да продаде 50 хеликоптера на

...
Компанията Airbus се е съгласила да продаде 50 хеликоптера на
Коментари Харесай

Airbus продава 50 хеликоптера на китайска лизингова фирма

Компанията Airbus се е съгласила да продаде 50 хеликоптера на китайската лизингова компания GDAT - договорка, оповестена в последния ден от държавното посещаване на президента Еманюел Макрон в Китай, съобщи Агенция Франс Прес.

" За нас е чест, че GDAT реши да укрепи своя напълно Airbus флот от 26 хеликоптера с прибавянето на 50 хеликоптера H160 ", сподели в изказване Бруно Евен, основен изпълнителен шеф на Airbus Helicopters.

Макрон посети Гуанджоу в южното индустриално сърце на Китай - последната спирка от тридневното му посещаване, в което той неведнъж настояваше пред своя сътрудник Си Дзинпин да помогне за преустановяване на спора в Украйна.

" Този контракт е превъзходен образец за значимостта на икономическото и комерсиалното съдействие сред Франция и Китай ", споделя Питър Дзян, ръководител на GDAT, представен в изказването на Airbus.

Базираната в Шанхай GDAT е профилирана в продажбата, лизинга и поддръжката на хеликоптери, като измежду клиентите ѝ са китайските служби за незабавна помощ и държавни организации.

Airbus предлага H160 като повсеместен хеликоптер, който може да се употребява за разнообразни функции - от ВИП пътувания до военни задачи.

Airbus съобщи, че поръчката от петък е най-голямата за гражданска приложимост от стартирането на H160 на пазара през 2015 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР