Компания Twitter Inc е премахнала през последните няколко дни функция,

...
Компания Twitter Inc е премахнала през последните няколко дни функция,
Коментари Харесай

Twitter премахна тихомълком функцията за превенция на самоубийствата

Компания Twitter Inc е премахнала през последните няколко дни функционалност, която е популяризираше като гореща линия за попречване на самоубийства и други запаси за сигурност на потребителите, търсещи несъмнено наличие. 

Според ръководителя на отдела за доверие и сигурност на Twitter Ела Ъруин става въпрос за краткотрайна обстановка, до момента в който се преработват и усъвършенстват функционалностите.

“Очакваме да ги възстановим идната седмица ”, сподели тя. От Twitter не са предизвестили авансово за премахването на функционалността, известна като #ThereIsHelp. Тя се появява в горната част на съответни търсения на контакти на организации за поддръжка в доста страни, свързани с психологичното здраве, ХИВ, имунизациите, половата употреба на деца, COVID-19, насилието, учредено на пола, естествените бедствия и свободата на изложение.

Премахването му докара до нараснала угриженост за положението на уязвимите консуматори на Twitter. Мъск съобщи, че откогато той пое ръководството през октомври, импресиите или прегледите на нездравословно наличие понижават. Мъск разгласява в Twitter графики, показващи низходяща наклонност, даже когато откриватели и групи за цивилен права наблюдаваха увеличение на броя на туитовете с расови обиди и друго наличие, подтикващо към ненавист.

Отчасти под натиска на групите за сигурност на потребителите интернет услугите, в това число Twitter, Гугъл и Фейсбук, от години се пробват да насочват потребителите към добре познати снабдители на запаси, като да вземем за пример държавни горещи линии, когато имат подозрения, че някой може да е в заплаха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР