Компаниите в САЩ са напът да постигнат най-големия годишен ръст

...
Компаниите в САЩ са напът да постигнат най-големия годишен ръст
Коментари Харесай

Американските компании регистрират най-голям годишен ръст от Q2 2022

Компаниите в Съединени американски щати са напът да реализират най-големия годишен растеж на тримесечните си доходи от второто тримесечие на 2022 година насам, откакто огромен % от фирмите от S&P 500 надминаха упованията на Уолстрийт, оповестява Reuters.

След като резултатите на съвсем всички компании от S&P 500 са ясни, общата облага за третото тримесечие се прави оценка като повишена с 6,3% по отношение на миналата година, сочат данни на LSEG от петък. Това е доста над 1,6% растеж на приходите за третото тримесечие, предстоящ от анализаторите на 1 октомври.

LSEG декларира, че 81,3% от тримесечните доклади са надминали упованията на анализаторите за облагите, което е най-високият % на надминаване от второто тримесечие на 2021 година насам.

За да бъдат сигурни, анализаторите понижават оценките за четвъртото тримесечие на S&P 500, като в този момент се чака облагата за настоящото тримесечие да нарасне единствено с 5,8% по отношение на миналата година, спрямо упования растеж от 11% при започване на тримесечието, демонстрират данните.

В сезона на докладите за третото тримесечие технологиите и информационните услуги са с най-голям % на надминаване от 11-те бранша на S&P 500, като 90% от докладите за софтуерния бранш са над прогнозите на анализаторите, а 89% от докладите за информационните услуги надминават упованията.

Microsoft e измежду огромните компании от S&P 500, чиито резултати надвишават упованията, като бизнесът ѝ с облачни калкулации и лични компютри нараства, защото клиентите чакат с неспокойствие предложенията ѝ с изкуствен интелект.

Иначе вложителите са обезпокоени от приходите за третото тримесечие в Съединени американски щати след спада на облагата на S&P 500 с 2,8% на годишна база през второто тримесечие и след неотдавнашното внезапно повишение на доходността на американските държавни скъпи бумаги.

Акциите нарастват от края на октомври, а в петък S&P 500 доближава най-високото си равнище на дневна база от 20 септември насам.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР