Компаниите Lufthansa и Lufthansa Cargo отменят 800 полета днес заради

...
Компаниите Lufthansa и Lufthansa Cargo отменят 800 полета днес заради
Коментари Харесай

Lufthansa отмени 800 полета. Стачката ще засегне 130 000 пътници

Компаниите Lufthansa и Lufthansa Cargo анулират 800 полета през днешния ден поради стачка на водачите, която ще засегне 130 000 пасажери, съобщи Deutsche Welle. Авиопревозвачът предизвести, че до момента в който работи за нормализиране на обстановката, „ изолирани анулирания или закъснения ” през почивните дни също са вероятни.

Синдикатът на водачите Vereinigung Cockpit (VC) изиска 5,5%-но нарастване за заплатите на над 5000 водачи, както и актуализация на възнагражденията, съгласно инфлационните процеси, за 2023 година До съглашение с работодателите обаче, по този начин и не се стигна, заяви представителят на синдиката Матиас Байер. „ Възможността бе пропусната ”, означи представителят.

От своя страна Lufthansa съобщи, че настояванията са прекомерно неразумни и упрекна синдиката, че се оттеглиил от договарянията. Компанията твърди, че е предложила нарастването на възнагражденията да стане на два стадия, като базовият растеж на заплатата ще е 18% за млад водач и към 5 на 100 – за умел капитан. В безспорна стойност междинното нарастване е 900 евро.

„ Не срещнахме разбирането на синдиката. Работодателят направи едно положително и обществено уравновесено предложение, макар тежестта на пандемията и несигурното бъдеще на международната стопанска система. Хиляди клиенти ще платят цената на тази ескалация ”, разяснява Майкъл Нигеман, член на борда.

Авиокомпанията е предложила гаранции за бъдещия брой на флотилията, защото по-рано разгласи съкращаването ѝ. VC по-рано прикани за гарантиране на най-малко 325 самолета в Lufthansa и Lufthansa Cargo.

Обявяването на ефикасни протестни дейности идва на фона и на протестната подготвеност на екипажите на дъщерното сдружение Lufthansa Eurowings, които договарят с работодателя.

По-рано този месец управлението на Lufthansa реализира съглашение за възнаграждение с наземния личен състав, предотвратявайки по-нататъшни напускания, откакто стачка го принуди да анулира повече от 1000 полета.

Подобно на множеството огромни самолетни компании Lufthansa бе на прага на неплатежоспособността през 2020 година и единствено държавните заеми я задържаха на повърхността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР