Компаниите, които отпускат бързите кредити, отчитат ръст на кредитирането през

...
Компаниите, които отпускат бързите кредити, отчитат ръст на кредитирането през
Коментари Харесай

Фирмите за бързи кредити вече отпускали и ипотечни заеми

Компаниите, които отпускат бързите заеми, регистрират растеж на кредитирането през третото тримесечие, демонстрира банковата статистика. Предварителните данни на Българска народна банка демонстрират, че в края на септември вземанията на фирмите, профилирани в кредитиране, са в размер на 2 милиарда 775 млн. лева Увеличават се с 14,1% на годишна база и с 4,2% на тримесечна, пресмята в. „ Дума “.

Бързите заеми към този момент не са толкоз бързи. Старият модел на работа, сполучлив в интервал на рецесия, когато приходите са били по-ниски, а безработицата - по-голяма, са изчерпа. В момента приходите порастват, имаме добра икономическа среда. Компаниите за бързи заеми минават към нови бизнес модели. Това изясни кредитният съветник Тихомир Тошев пред " Блумбърг тв България ". " Започнаха да се оферират разнообразни видове заеми от компаниите, конкурирайки банковите предложения. Видяхме и по-сериозно присъединяване в сегмента на ипотечните заеми от компании, предлагащи бързи такива ", уточни Тошев. Той посочи, че сега компаниите за бързи заеми са най-активни в предложение на бърз потребителски заем, от 1000 до 5000 лева, и бързи ипотечни заеми.

Тошев изясни, че стоковото кредитиране е сегментът, към който са се насочили банковите институции, които имат интерес към бързото кредитиране. Според него бързите заеми не са подобаващи в дълготраен интервал, и по-специално подчертава върху риска от бързите ипотечни. " Спадът на неприятните заеми се дължи на положителната икономическа среда у нас все още ", разяснява Тошев, добавяйки: " Ако някоя компания за кредитно консултиране желае пари, са длъжни да ви уведомят какъв брой ще коства услугата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР