Компании в сферата на криптовалутите са помогнали за увеличаването на

...
Компании в сферата на криптовалутите са помогнали за увеличаването на
Коментари Харесай

Криптосделки повишиха приходите от спонсори на НБА до 1.6 млрд. долара

Компании в областта на криптовалутите са помогнали за увеличението на приходите на НБА от спонсори с до рекордните 1.6 милиарда $ за сезон 2021-22 година, сочат данни на IEG.

Това съставлява нарастване от 13%, спрямо генерираните 1.4 милиарда $ за сезон 2020-21 година

Приходите на НБА от спонсори през сезон 2018-19 година възлязоха на 1.2 милиарда $.

Спонсорските съглашение могат да включва покупко-продажби за правата върху името на спортни зали и за слагането на логата на компании върху спортните екипи на играчите.

“Приходите от спонсори в областта на криптовалутите са нещо невиждано до момента,” споделя пред CNBC Питър Лаац, ръководещ шеф на IEG.

Партньорствата с критпокомпании сега са втората най-доходоносна спонсорска категория за НБА, като изостават само зад технологиите. Сред криптосделките на НБА този сезон е и съглашението с платформата за търговия с криптовалути Coinbase. Сделката е на стойност 192 млн. $ за интервал от четири години, съгласно CNBC.

Сред категориите, които носят на НБА доходи в размер на над 100 млн. $ годишно, са банките, телекомите и спортните сроки, съгласно IEG. Сред фирмите, които харчат най-малко по 50 млн. $, са Anheuser-Busch, Pepsi, и AT&T.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Crypto.com Arena (@cryptocomarena)

Сред четирите огромни спортни лиги в Съединени американски щати НБА се подрежда на трето място по доходи от спонсори. НФЛ е преди всичко със спонсорски контракти за близо 2 милиарда $ за сезон 2021 година, съгласно IEG. През март CNBC осведоми, че бейзболната лига е генерирала 1.7 милиарда $ доходи от спонсори за предишния сезон. НХЛ пък си е осигурила 676 млн. $ от спонсори за сезон 2020-21 година

Данните на IEG бяха поубликувани в навечерието на старта на финалите в НБА, където за купата ще се борят Голдън Стейт Уориърс и Бостън Селтикс.

По отношение на обособените тимове Лос Анджелис Лейкърс подписаха 20-годишен контракт на стойност 700 млн. $ с Crypto.com за правата върху името на тяхната зала. Уориърс пък подписаха контракт за 10 млн. $ с FTX, борса за търговия с криптодеривати. Компанията също по този начин си обезпечи правото върху името на залата на Маями Хийт.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР