Компании, глобални бизнес лидери в различни сфери - Dell Inc.,

...
Компании, глобални бизнес лидери в различни сфери - Dell Inc.,
Коментари Харесай

Глобални компании се обединяват за намаляване на пластмасовите отпадъци в океана


Компании, световни бизнес водачи в разнообразни сфери - Dell Inc., General Motors, Microsoft, Trek Bicycle, Interface, Van de Sant, Humanscale, Bureo и Herman Miller се сплотяват в взаимна самодейност с отворен код, под името NextWave. NextWave събира водещи софтуерни компании, фокусирани върху клиента, с цел да създаде първата по рода си верига за доставки на океанска пластмаса в търговски мащаб. Други членове на групата, които поддържат самодейността, са програмата на Организация на обединените нации за околната среда, института 5Gyres, Зоологическото сдружение в Лондон и Института за нови материали.

Проучване демонстрира, че почти 8 милиона тона пластмасови боклуци са попаднали в океана през 2010 година и в случай че трендовете не се трансформират, повече от 150 милиона тона пластмасови боклуци ще доближат океана до 2025 година Това съставлява освен опасност за жизненоважни екосистеми в океана, в това число развъдници за риба и коралови рифове от решаващо значение, само че също по този начин има нежелани последствия за здравето и дълголетието на морските типове и хората.

Членовете на NextWave ще споделят отговорността за създаването на резистентен модел, който доста понижава замърсяването с океанска пластмаса, като в същото време основава стопански и обществени изгоди за голям брой заинтригувани страни. В допълнение, групата ще подсигурява, че основаната верига за доставки има инфраструктурата и поддръжката, нужни с цел да се отговори на търсенето, както и че е в сходство с световно утвърдените обществени и екологични стандарти. На последно място, самодейността ще удостовери целостта на веригата за доставки и интеграцията на продуктите, резултат от нея, посредством сходство със система за контрол и външна инспекция от трета страна на въздействието, което оказва.

The Lonely Whale, Неправителствени организации отдадена на това да приближи хората до международния океан благодарение на просветителната системата K-12, акции за потребителите и пазарно насочени решения, ще образува групата. NextWave интензивно ще ангажира учени и бранители, работещи в региона на морските боклуци и здравето на океаните, с които да се поучава за резистентен модел, който поддържа потребностите на крайбрежните общности и околната среда. Инициативата е подкрепена от програмата на Организация на обединените нации за околната среда, като сътрудници от частния бранш са поканени да се записват в акцията „ Чисти морета “ като част от техния ангажимент.

NextWave чака, че дружно те ще отклонят повече от 3 милиона паунда пластмаса от попадане в океана в границите на пет години, еквивалентът на това да се предотврати достигането на 66 милиона бутилки за вода в моретата.

Важно е, че фирмите членове са приели също да понижат използването на пластмаса в своите действия и вериги за доставка. Докато се работи за прекъсването на потока океанска пластмаса, от решаващо значение е да се подсигурява, че всяка компания прави оценка своя личен пластмасов отпечатък и отстрани и/или доста понижава своята приложимост на пластмаси за еднократна приложимост и пластмаси, които не се рециклират.

Инициативата е резултат от взаимоотношенията сред Dell и Lonely Whale. През 2015 година, Dell си партнира с Ейдриън Грение, създател на Lonely Whale, с цел да запознае фирмите и потребителите с заплахите, които крие океанската пластмаса посредством Lonely Whale VR прекарването, осъществено благодарение на Dell. Dell стартира своята първа пилотна опаковка от океанска пластмаса през февруари 2017 година и оказа помощ за лансирането на самодейността „ Чисти морета “ на програмата на Организация на обединените нации за околната среда, вследствие на което 33 страни вземат участие в намаляването на морските боклуци. През юни Dell и Lonely Whale се обърнаха към Обединените народи на Конференцията на Организация на обединените нации за океаните 2017, където Dell разгласи своя ангажимент към SDG Цел 14 на Организация на обединените нации.

Dell е подкрепяла и други стратегии, които спомагат за кръговата стопанска система, като част от своя проект „ Добро завещание 2020 “ (Legacy of Good). Ако желаете да научите повече за самодейността, посетете NextWave-Plastics.org, а с цел да научите повече за работата на Dell, обвързвана с океанската пластмаса, посетете старицата на Програмата за океанска пластмаса на Dell.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР