Компактен кросоувър, задвижван от три източника на енергия, ще стане

...
Компактен кросоувър, задвижван от три източника на енергия, ще стане
Коментари Харесай

Задава се метан-електрическа Skoda

Компактен кросоувър, задвижван от три източника на сила, ще стане най-универсалният автомобил на Skoda. Прототипът Vision X ще дебютира на ревюто в Женева идната седмица.

Засега визия за външността на новия чешки модел дават единствено рисунки, оповестени от пресслужбата на компанията. Skoda обаче не крие механически детайлности за кросоувъра.



Vision X ще може да работи на бензин, сбит природен газ (CNG) и електричество. При нужда пък задвижването ще се трансформира от предно на двойно или задно.

Двигателят с вътрешно горене е 1.5-литров TSI. При работа на метан мощността е 130 к.с., а оптималният въртящ миг - 200 Нм. В подобен режим хибридът ще бъде единствено с предно предаване.



Задният мост ще се задвижва от електромотор, захранван от две 48-волтови акумулатори. Съвместната му работа с бензиновия елемент ще обезпечава на Vision X задвижване на четирите колела.

Метан-електрическата Skoda ще форсира от 0 до 100 км/ч за 9.3 сек и ще подвига 200 км/ч. С цялостни метанови бутилки и зареден контейнер за бензин Vision X ще може да изминава до 650 км.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР