Комитетът по наблюдение на програма “Иновации и конкурентоспособност” одобри две

...
Комитетът по наблюдение на програма “Иновации и конкурентоспособност” одобри две
Коментари Харесай

Европодкрепа за малкия и средния бизнес - 7 млн. евро за достъп до цифрови технологии и за листване на борсата


Комитетът по наблюдаване на стратегия “Иновации и конкурентоспособност” утвърди две схеми за ваучери за дребния и междинния бизнес за 7 млн. евро. Решението беше взето през миналата седмица, а схемите за подкрепяне на дребни и междинни компании ще започват през ноември.

Едната скица ще разполага общо с 5 млн. евро и ще бъде ориентирана за улеснение достъпът на дребните и междинните предприятия до цифрово ноу-хау и технологии. Финансирането ще става с ваучери на стойност от 20 000 до 50 000 лева Целта на програмата е да се подкрепи свързването на компаниите с доставчиците на услуги в региона на осведомителните и информационните технологии.

За втората скица са заделени общо 2 млн. евро. По нея с ваучери ще се финансира издаване на акции на финансовите пазари. Ваучерите ще бъдат на стойност 50 000 лева и за тях могат да аплайват дребни и междинни предприятия, които желаят да се листнат на БФБ. Компаниите ще подават заявки, които ще се преглеждат по реда на постъпването им. На утвърдените ще бъде даден период за излизане на фондовата борса и ако не го спазят, техният ваучер ще бъде пренасочен към друга компания.

Финансирането на двете схеми ще стане през Агенцията за поощряване на дребните и междинните предприятия. Приемането на документи на бизнеса стартира през ноември, крайният период е януари.

Комитетът по наблюдаване на стратегия “Иновации и конкурентоспособност” утвърди и спомагателни 7,66 млн. лева финансиране на планове по процедурата “Енергийна успеваемост за дребните и междинните предприятия”. Така общата сума по тази процедура към този момент е 154,11 млн. лева С парите ще се финансират всички планове на микро- и дребни предприятия, които са получили 77 и повече точки, както и междинни предприятия със 76 и повече точки.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР