Комисията за защита на потребителите излезе с решение по случая

...
Комисията за защита на потребителите излезе с решение по случая
Коментари Харесай

КЗП излезе с решение по случая с падналото от стена за катерене дете

Комисията за отбрана на потребителите излезе с решение по случая с детето, което падна от стена за катерене в развлекателен детски център в столичен търговски център. За злощастие момичето счупи ръка, а случаят се случи по време на рожден ден.

С решението на КЗП, на „ Адвенчър Фасилити Консептс енд Мениджмънт ” ООД, стопанистваща площадките за игра, ще бъде издадена заповед за прекратяване опцията за прилагане на двете площадки по едно и също време, в това число децата, ползващи детската площадка да имат достъп до центъра за катерене в спортно-развлекателен център „ Фънтопия “, защото при потреблението му съществува риск децата по време на игра да преминат гладко в залата за катерене.

Ще бъде издадена заповед за краткотрайно прекъсване даването на услугата за интервала, нужен за осъществяването на надзор, инспекция и оценка на сигурността ѝ. В период до 24 часа от доказване сигурността на услугата контролният орган ще се произнесе по наложената мярка за краткотрайно прекъсване даването на услугата на пазара.

КЗП реши и да разпореди на „ Адвенчър Фасилити Консептс енд Мениджмънт “ ООД да упълномощи чиновник от компанията със специфични знания, който да инструктира децата и да ги обезопасява с нужните колани преди потреблението на стената за катерене. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР