Kомисията за защита на конкуренцията разреши на „Юнайтед Медия“ С.а.р.л.,

...
Kомисията за защита на конкуренцията разреши на „Юнайтед Медия“ С.а.р.л.,
Коментари Харесай

КЗК разреши на Юнайтед медия да придобие и Вестник Телеграф ЕООД

Kомисията за защита на конкуренцията позволи на „ Юнайтед Медия “ С.а.р.л., Люксембург да придобие едноличен надзор върху „ Вестник Телеграф “ ЕООД и взаимен върху „ Издателска къща Борба “ АД.

Предвид паралелното произвеждане по кореспонденция № КЗК/883/2020 година за придобиване на едноличен надзор от страна на „ Юнайтед Медия “ С.а.р.л., Люксембург върху „ Нова Броудкастинг Груп “ ЕООД и дъщерните му сдружения, Комисията прегледа и реализираната от Групата Нова активност, с цел да открои пазарите, върху които концентрацията ще окаже влияние. Комисия за защита на конкуренцията откри, че договорката ще докара до хоризонтално припокриване на пазарите на интернет и на печатна реклама в страната. Комисията проучва и отвесните резултати на тези пазари с пазара на мобилни телекомуникационни услуги, на който оперира придобиващата надзор група.

Предвид неналичието на водещи пазарни позиции на участниците в концентрацията на пазарите на интернет и печатна реклама, както и на БТК при даването на мобилни телекомуникационни услуги и отсъствието на телекомуникационния бранш измежду водещите рекламодатели, Комисията одобри, че нотифицираната договорка не води до антиконкурентни хоризонтални и отвесни резултати. Реализирането на концентрацията е главно в тенденция разширение и диверсификация на продуктовото портфолио на „ Юнайтед груп “ в България.

Пълният текст на решение № 39/14.01.2021 година може
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР