Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи санкция от 494

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи санкция от 494
Коментари Харесай

Комисията по конкуренция глоби с близо 500 хил. лв. фирма на Марешки за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба от 494 839 лева на " Фармнет " АД за нелоялна конкуренция. Дружеството попадна в инспекцията на прокуратурата, поради която беше пожелан имунитета на трима депутати от " Воля ", измежду които и водачът на партията Веселин Марешки. Именно държавното обвиняване е поискало от Комисия за защита на конкуренцията да ревизира активността на компанията.

Проучването е открило, че посредством потребление на насила и напън от страна на представителите на сдружението Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова – Иванова, " Фармнет " заставяла притежатели на аптеки да закупуват от компанията лекарствени средства. Тримата предупреждавали търговците на дребно, че в случай че не сторят това, наоколо до аптеките ми ще бъдат открити такива, които са благосъстоятелност на икономическата група на " Фармнет ".

Те от своя страна предложили по-ниски цени на лекарствените артикули и по този начин привличали клиентелата на към този момент откритите търговци. По този метод ги принуждавали да закрият аптеките си.

" Дружеството посредством своите представители употребява закани и насила за да повлияе върху избора на снабдител на притежателите на аптеки, което визира конкуренцията на пазара на разпространяване на лекарствени артикули на едро ", написа още в решението на Комисия за защита на конкуренцията.

Преди дни прокуратурата заяви, че Марешки е опитвал да монополизира пазара на медикаменти и е оказвал напън над съперници, а в следствието против него са употребявани специфични разследващи средства. Днес той съобщи, че в случай че желае да си отвори аптека или бензиностанция, просто го прави и че не вижда за какво би трябвало да оказва напън над някого. Зам.-председателят на Народното събрания удостовери, че през днешния ден ще се откаже от имунитета си и прикани прокуратурата " да изкара всеки запис където аз съм заплашвал някой или съм го изнудвал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР