Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извършва няколко внезапни проверки

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) извършва няколко внезапни проверки
Коментари Харесай

КЗК и МВР погнаха картелите при търговците и производителите на храни

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) прави няколко неочаквани инспекции в офисите на сдружения и техни сдружения, свързани с производството и търговията на съществени хранителни артикули в страната.

Проверката на място се правят от чиновници на Комисия за защита на конкуренцията, със съдействието на чиновници на Министерство на вътрешните работи, след получено правосъдно позволение от Административен съд – София област. От офисите на сдруженията се изземват копия от документи, съхранявани на книжен притежател, както и цифрови копия от документи и преписка, съхранявани на електронен притежател, оповестяват от Комисията.

Проверките са подхванати в границите на три формирани производства, с които Комисия за защита на конкуренцията се самосезира за определяне съществуването на нарушавания по член 15 от Закон за защита на конкуренцията против голям брой участници на всички равнища на дистрибуция в хранителния бранш и техни обединявания, под формата на неразрешени съглашения и/или решения на сдружения на предприятия, заяви Комисия за защита на конкуренцията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР