Комисията за защита на конкуренцията е била уведомена от куриерската

...
Комисията за защита на конкуренцията е била уведомена от куриерската
Коментари Харесай

"Спиди" е на път да придобие "Рапидо"

Комисията за защита на конкуренцията е била известена от куриерската компания " Спиди ", че счита да придобие по-малкия си съперник " Рапидо ".

С възможната покупка на 100% от " Рапидо " " Спиди " чака да ускори позициите си в даването на услуги на онлайн търговци, оповестява " Капитал ".

За плануваната договорка се разбра преди към месец от известие на " Спиди " до Българската фондова борса, където се търгуват акциите й. Очакването на купувача е договорката да е на стойност сред 6 и 12 млн. евро и ще бъде изплащана в продължение на 30 месеца. Причината за необятния диапазон е, че точната сума ще зависи от финансовите резултати на " Рапидо ".

За 2017 година компанията регистрира 18.2 млн. лева общи доходи, като резултатът се усилва с 35% на годишна база, а чистата облагата пораства повече от два пъти до 801 хиляди лева

През март записаната в Лихтенщайн Venax Establishment, която държеше 78% от компанията, е продала каузи си на единия от шефовете - Васил Атанасов, за сумата от 360 хиляди лева, с което неговото присъединяване е станало 80%. Останалите 20% си поделят другият шеф - Радослав Крумов, и свързаната с него " Икар 96 ".

" Спиди " е една от най-големите куриерски компании в страната. Неин мажоритарен притежател с 66.42% е " Спиди груп ", в която главен акционер е Валери Мектупчиян.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР