Комисията за установяване на факта лишаване от лична свобода в

...
Комисията за установяване на факта лишаване от лична свобода в
Коментари Харесай

Над 4330 украински граждани продължават да са в руски плен

Комисията за определяне на обстоятелството отнемане от персонална независимост вследствие на въоръжената експанзия на Русия против Украйна удостовери, че 4337 украински жители, включително 3574 военни и 763 цивилни, остават в съветски плен, съобщи на съвещание украинският вицепремиер и министър за реинтеграция на краткотрайно окупираните територии Ирина Верешчук, представена от Укринформ.

" До момента комисията е провела осем съвещания . Въз основа на резултатите е открит фактът отнемане от независимост във връзка с 4337 души . Въз основа на резултатите от съвещанията на комисията съответните данни са вписани в Единния указател на лицата, по отношение на които е открит фактът отнемане от персонална независимост вследствие на въоръжена експанзия против Украйна. За админ на този указател бе определено Националното осведомително бюро към министерството на реинтеграцията ", се споделя в изказването, оповестено на уеб страницата на ведомството.

По данни на министерството на реинтеграцията на освободените от плен лица, както и на фамилиите на военнопленници, цивилни заложници и политически пандизчии, към този момент са били изплатени 442 милиона украински гривни (11,68 милиона американски долара).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР