Комисията за ценни книжа и борси (SEC) присъди награда от

...
Комисията за ценни книжа и борси (SEC) присъди награда от
Коментари Харесай

Финансовите власти в САЩ наградиха информатор срещу Ericsson с рекордните 279 млн. долара

Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) присъди премия от 279 милиона $ на сигнализиращ, който непринудено е дал сигнал за рушвет от представители на шведската компания Ericsson.

Наградата е най-голямата в историята на програмата на SEC за осведомител и изобличител, написа The Wall Street Journal. Предишният връх беше 114 милиона $. Комисията санкции Ericsson с 1,1 милиарда $ през 2019 година за присъединяване в лъжлива скица, включваща потреблението на фиктивни консултанти за скрито прекачване на пари на държавни чиновници в пет страни в подмяна на доходоносни контракти от държавни телекомуникационни компании.

В сходство със законодателството на Съединени американски щати, което предизвиква жителите да рапортуват за нарушавания на финансовия пазар, Комисията има право да заплати на подателя на сигнал за даване на значима, надеждна и подробна информация 10-30% от сумите, които нарушителят по-късно заплаща под формата на санкции и обезщетение. В същото време общият размер на санкциите, наложени на нарушителите, би трябвало да бъде от 1 милион $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР