Комисията за противодействие на корупцията окончателно спечели делото срещу управителя

...
Комисията за противодействие на корупцията окончателно спечели делото срещу управителя
Коментари Харесай

КПКОНПИ окончателно спечели делото срещу управителя на болницата в Павликени

Комисията за противопоставяне на корупцията дефинитивно завоюва делото против шефа на болничното заведение в Павликени. Решението за открит спор на ползи във връзка с Ренета Кръстева е препотвърдено от Върховния административен съд, оповестиха от Антикорупционната комисия.

Д-р Кръстева, в спор на ползи, е сключила контракт за наем за краткотрайно и възмездно прилагане на пространства и инсталация на общинската болница в частен интерес на обвързвано с нея лице – Самостоятелна медико-диагностична лаборатория, комерсиално сдружение, със притежател и шеф нейният татко.

В хода на инспекцията е открито, че доктор Кръстева е едноличен притежател на капитала на лабораторията до септември 2009 година, само че и към сегашния миг продължава да е на трудов контракт към нея като “лекар шеф на поделение - лаборатория “, без значение че от януари 2010 година е вписана като шеф на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Павликени. 

За осъщественото от нея административно нарушаване доктор Кръстева е наказана да заплати санкция в размер на пет хиляди лева В изгода на страната се лишава и сумата в размер на 31 830,55 лева, представляваща получената материална полза вследствие на открития спор на ползи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР