Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание, на

...
Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание, на
Коментари Харесай

Трима са кандидатите за обществен посредник на територията на Община Русе

Комисията за избор на Обществен медиатор организира своето съвещание, на което бяха прегледани предложенията на кандидатитеза публичен медиатор на крайдунавския град. Това е шестата процедура, в която комисията към Общинския съвет се пробва да вземе решение кои от претендентите да бъдат позволени до събеседване и ще има ли Русе собствен локален омбудсман.

Трима бяха претендентите, подали своите документи в деловодството на Общински съвет – Русе в период до 7 април т. година

Досега в града са били проведени и извършени пет състезанието,но без резултат и никой от претендентите не е бил утвърден. Събеседванията са били през 2013 година, 2014 година, 2016 година и през месеците юли и октомври 2021 година

При шестия опит за избор на Обществен медиатор бяха позволени до събеседване Валентин Димитров, Наталия Къснеделчева и Мариян Димитров.

Комисията беше единомислеща при вземането на решение. На идващия стадий от процедурата, който е събеседване и ще се организира на 24 април 2023 година, в 17:30 ч., в заседателната зала на Община Русе, пл. „ Свободна “ №6, ет. 3, претендентите ще имат разполагаем 5 минути за показване, а по-късно ще дават отговор на заложените към тях въпроси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР