Комисията за финансов надзор заличи две дружества от регистъра на

...
Комисията за финансов надзор заличи две дружества от регистъра на
Коментари Харесай

КФН заличи Лев Инс брокер и Български брокер от регистъра

Комисията за финансов контрол заличи две сдружения от регистъра на застрахователните брокери.

На съвещанието си на 17 септември КФН взе решение да изтрие „ Лев Инс брокер “ ЕООД и „ Български брокер “ ЕООД от листата на записаните застрахователните брокери.

„ Лев Инс брокер “ ЕООД не е изпълнило условието да показа в КФН годишни информации и доклади в период до 31 януари на годината, последваща годината, за която се отнасят.

При опита да им бъде връчен акт за нарушаването, притежателите на сдружението не са открити на посочения адрес.

В КФН не е показана и годно подписана наложителна застраховка „ Професионална отговорност “ на застрахователния брокер.

Видно от данните в Електронния указател, последната лавица за „ Професионална отговорност “ на брокера е подписана със „ ЗК Лев Инс “ АД със период на застраховката до 08.09.2007 година

Също по този начин „ Лев Инс брокер “ ЕООД не е изпълнило задължението си за възнаграждение на дължимата такса за 2018 година в размер на 5 000 лева за реализиране на общ финансов контрол.

Що се отнася до „ Български брокер “ ЕООД, последният доклад, показан в КФН от сдружението, е за интервала от 01.01.2012 година до 30.06.2012 година

На адреса на заличения брокер не е открит представител на компанията. „ Български брокер “ ЕООД не е сключило и застраховка „ Професионална отговорност “.

Това е обвързване на всеки осигурителен брокер. Той е задължен непрекъснато да поддържа наложителна застраховка „ Професионална отговорност “, годна за цялата територия на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, която покрива отговорността за вреди, настъпили на територията на страна членка при осъществяване на активност по застрахователно или презастрахователно ходатайство в резултат на негово деяние или безучастие.

Минималната застрахователна сума е 2 240 400 лева – за всяко застрахователно събитие, и 3 360 600 лева – за всички застрахователни събития за една година.

Установено е, че „ Български брокер “ ЕООД не е плащало такси за общ финансов контрол за интервала от 2012 година до 2018 година, показват от КФН.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР