Комисията за финансов надзор е отписала като публично дружество Capital

...
Комисията за финансов надзор е отписала като публично дружество Capital
Коментари Харесай

Безславният край на българската компания, която струваше 16 милиарда лева

Комисията за финансов контрол е отписала като обществено сдружение Capital Concept Limited (CCL) - компанията, която стоеше зад т.нар " Български Лас Вегас ", план за хотели, казино и аквапарк край София, който трябваше да бъде многомилиардна инвестиция.

За, взето при започване на месеца,. Причина за него са нарушавания в условията за оповестяване на обществена информация от страна на сдружението.
 Китайски вложител намали каузи си от българската Capital Concept Limited
Китайски вложител намали каузи си от българската Capital Concept Limited

Пазарната ѝ капитализация остава без смяна

Листнато на БФБ, CCL имаше главозамайващата пазарна капитализация от над 16 милиарда лв.. За съпоставяне, общата пазарна оценка на всички компании, влизащи в показателя SOFIX, сега е под 5 милиарда лв..

Акциите на т.нар " Български Лас Вегас " бяха оценени толкоз високо единствено на база обещания и очаквания. CCL се появи на хоризонта преди към десетилетие, като зад нея стояха азиатски вложители и, съгласно медийни изявления, измежду тях беше хонконгският милиардер Стивън Ло. През 2015 година беше добит комплексът " Света София ", където трябваше да се строи.

Бяха обещани 5-звезден хотел с 2600 стаи и различен с 4 звезди и 1000 стаи, конгресни и изложбени площи, мол, бизнес център, закрит аквапарк и така нататък Инвестицията се оценяваше в одиторски отчет на 3,4 милиарда лв..

Въпреки поддръжката на най-високо политическо равнище и срещите, в това число с туристически министър в тогавашното държавно управление на Бойко Борисов - Николина Ангелкова, планът по този начин и не потегли. Смени се проектната локация, завъртяха се още политически обвързани лица, а след експлоадирането на пандемията активността замря.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР