Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложи по-висока цена

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложи по-висока цена
Коментари Харесай

Шумен е сред градовете с най-скъпа вода, от Нова година още по

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) предложи по-висока цена на водата от Нова година. Сред градовете с увеличена цена попада и Шумен, където сега се заплаща най-скъпо за кубик чешмяна вода, предава кореспондентът на БГНЕС за района.

В момента ВиК Шумен продава кубик вода за 3,40 лв.. Тази цена, по отношение на качеството на услугата, която се получава е прекомерно висока, разяснява Юлия Кунева. Тя е безапелационна, че качеството на водата е неприятно.

„ Понякога тече доста мътна, от време на време стопира ненадейно. Когато попитаме за какво – ни изясняват, че е повреда. Добре, само че тя от време на време продължава 24 часа, което без да е предизвестено, е съдбовно за хора с дребни деца ”, уточни Кунева.

„ С нищо не се е подобрило качеството към момента, след всички обещания, че ще има пречиствателна станция и така нататък Нищо не е направено по въпроса ”, съобщи още Кунева.

Предложената нова цена за града е по-висока с 12 стотинки. Управителят на ВиК сдружението в Шумен съобщи, че няма да подпише заповед за нарастване.

„ Социалната търпимост е вдигната от 3.50 на 3.80 лева. Но и преди ви споделих, че цената на водата няма да се подвига за жителите на Шумен ”, безапелационен е Илиян Илиев.

Новите цени би трябвало да влязат в действие от началото на идната година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР