Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допусне

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допусне
Коментари Харесай

Няма да има скок на цените на тока и парното. КЕВР обеща

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) няма да допусне внезапна смяна на цените на тока и на топлинната сила от 1 юли. Това сподели ръководителят на регулатора Иван Иванов, предава Българска телеграфна агенция.

По отношение цената на газа той добави, че хората би трябвало да бъдат спокойни, тъй като доставките са осигурени до края на годината, а и синьото гориво продължава да поевтинява в Европа.

В рамките на идващите две седмици ще се разбере дали български компании имат желание да вземат участие в общите покупки на газ от страна на Европейския съюз.

„ Именно от през днешния ден би трябвало да стартира приемането на поръчките. Не зная дали това ще бъдат публични поръчки от „ Булгаргаз ”, или и от други компании ”, разяснява Иванов.

„ Булгаргаз ” предложи 90,10 лева./MWh цена на синьото гориво за май.

От сдружението прецизират, че тя е с 8.21% по-ниска от одобрената за април.

74,59 лева./MWh е прогнозната цена на газа за юни. Тя е със 17.21% по-ниска от импортираната за одобряване за май, прецизират от „ Булгаргаз ”.

В началото на май в КЕВР ще бъде подадено дефинитивно предложение какъв брой да коства синьото гориво, при отчитане на котировките на ценообразуващите съставни елементи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР