Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допусне

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допусне
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР увери: Няма да допуснем рязка промяна на цените на тока и парното от 1 юли

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) няма да допусне внезапна смяна на цените на електрическата енергия и на топлинната сила от 1 юли .

Това сподели ръководителят на регулатора Иван Иванов пред публицисти преди началото на профилирано събитие " Energy of Tomorrow ", което се организира в " Интер Експо Център " в София.

Той добави, че във връзка цените на природния газ българските жители би трябвало да бъдат спокойни, тъй като освен са обезпечени доставките до края на годината, само че и синьото гориво продължава да поевтинява в Европа.

В рамките на идващите две седмици ще се разбере дали български компании имат желание да вземат участие в общите покупки на газ от страна на Европейския съюз. " Именно от през днешния ден би трябвало да стартира приемането на поръчките. Не зная дали това ще бъдат публични поръчки от " Булгаргаз " или и от други компании ", разяснява Иванов.

На въпрос по кое време електроразпределителните сдружения ще получат пари от Европа за замяна на измервателните устройства на електрическа енергия с " умни " електромери, Иванов отговори, че парите ще дойдат от Модернизационния фонд. По този метод от страна на Европейската комисия ще се дават средства за електроразпределителните сдружения.

Иванов посочи, че сдруженията би трябвало да вземат участие, като показват своите планове. " Зная, че най-малко едно от сдруженията има желание да закупи огромно количество " умни " електромери за отдалечено отчитане, в това число за ръководство на потреблението ", съобщи Иванов. Председателят на КЕВР обаче посочи, че все още няма условие към регулатора с подзаконов акт да дефинира някакви параметри.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР