Комисията за енергийно и водно регулиране днес е наложила две

...
Комисията за енергийно и водно регулиране днес е наложила две
Коментари Харесай

ЕВН отнесе още 6 милиона лева глоба, този път от КЕВР

Комисията за енергийно и водно контролиране през днешния ден е наложила две санкции от по 3 млн. лв. всяка, които са поради липсащ втори автограф на очевидец в протоколите при промяна на два електромера.

По този метод единствено за ден на ЕВН са наложени наказателни постановления в размер на близо 10 млн. лв.. Това разгласи ръководителят на Управителния съвет на компанията Робърт Дик.
Според него тези постановления повдигат доста въпроси в бъдещото развиване на бранша. По думите му наказателните постановленията от КЕВР касаят оскъдни пропуски във връзка с активността на сдружението, само че за тях са наложени оптимални финансови наказания. Той намира тези наказания за голословни.
По мотив глобата, наложена от Комисия за защита на конкуренцията, Робърт Дик разясни, че казусът се отнася за интервала 2011 и 2015 година Според него дейностите на ЕВН са законосъобразни и според разпоредбите, само че все пак е наложена глоба в размер на 4 млн. лв..
"И двете решения - и това на Комисия за защита на конкуренцията и това на КЕВР, са издадени директно преди коледно-новогодишните празници, което ни оставя с извънредно дребен период за реакция във връзка с тяхното обжалване ", добави ръководителят на Управителния съвет на ЕРП-то.
Австрийският дипломат у нас Роланд Хаузер съобщи, че наложените наказания са прекалено високи, както и че те са наложени два дни преди Коледа, с което не се оставя време за реакция. По думите му това е изключително неприятен сигнал във връзка с изискванията за вложения в България.

По-рано през днешния ден имаше реакция и от ЧЕЗ за наложената му санкция от Комисия за защита на конкуренцията в размер на 2 милиона лв. по обвиняване като това на ЕВН. От ЕРП-то на Западна България оповестиха, че чакат да получат решението на регулатора и тогава ще решат какво да подхващат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР