Комисията в Австралия за защита на потребителите съди австралийското звено

...
Комисията в Австралия за защита на потребителите съди австралийското звено
Коментари Харесай

В Австралия глобяват Samsung заради подвеждащи реклами с телефони, изцяло потопени във вода

Комисията в Австралия за отбрана на потребителите съди австралийското звено на производителя на смарт телефони Samsung за подвеждаща реклама, която разпространява водоустойчивите телефони на марката като подобаващи да се употребяват в басейни или в морето.

Южнокорейският производител евентуално не е направил задоволително проби и не знае за следствията, откакто в рекламата телефоните са изцяло потопени във солената морска вода или в плувни басейн, където тя е топла. Това оповестява Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите ACCC, представена от Reuters.

Случаят е първият, който се преглежда от главния регулатор и това може да докара до съществени санкции за Samsung. Той ще насочи вниманието си към повече от 300 реклами, в които компанията демонстрира своите Galaxy модели, употребявани в басейни или в океана.

" ACCC счита, че рекламите на Samsung са подвеждащи и дават лъжлива информация, че смарт телефоните на компанията могат да се употребяват при всички типове вода, а това не е по този начин ", споделя ръководителят на ACCC Род Смис.

От Samsung са коментирали, че рекламите им не нарушават австралийското законодателство и, ще застанат зад извършената акция.

Южнокорейският колос влага много средства в реклами, с цел да си възвърне доверието на потребителите, след случая със запаления Galaxy Note 7 през 2016 година.

Водоустойчивите телефони на марката постоянно са били обект на строго наблюдаване. През 2016 година поради индустриален недостатък една част от тях са били изтеглени, с цел да се поправят. Но потребителите са траяли да се оплакват.

Някои от тях са развалили устройствата, до момента в който са ги излагали на вода, а Samsung е отказала да покрие гаранцията, твърди ACCC. Технологичната компания обаче е сигурна, че е спазила законодателството в Австралия.

Регулаторът поучава потребителите да не употребяват телефоните в басейни или в морето, защото водата може да аргументи повреди.

ACCC ще ревизира повече от 300 реклами и в случай че се окаже, че всяко нарушаване след 1-ви септември 2018 година може да донесе санкция на компанията от 10 милиона австралийски $ или 7 милиона $, това е 10% от годишния оборот.

А тези преди 1-ви септември 2018 година може да донесат санкция от 1,1 милиона австралийски $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР