Комисията по външни работи на Европейския парламент с 50 гласа

...
Комисията по външни работи на Европейския парламент с 50 гласа
Коментари Харесай

Комисията по външни работи на Европейския парламент прие доклад за Сърбия

Комисията по външни работи на Европейския парламент с 50 гласа " за " и пет гласа " срещу " одобри текста на отчет за Сърбия, в който се показва поддръжката на Екологичен потенциал за бъдещото участие на Сърбия в Европейски Съюз, само че се напомня също, че вероятността на разширение изисква ангажиране в нужните промени и обвързаност към европейските стандарти и полезности, оповестява вестник " Вечерне новости ", представен от Българска телеграфна агенция.

В отчета за Сърбия, с изключение на господство на закона и нормализиране на връзките с Прищина, Европейският парламент включи и настояването за координиране със глобите против Русия като основен детайл, който ще дефинира общия прогрес на страната по пътя за присъединение към Европейски Съюз. В текста на отчета в ремонти е включено, че от Сърбия и Косово се чака сключване на правно задължаващо съглашение за нормализиране на връзките, учредено на взаимно признание, като за пръв път взаимното признание се загатва в формален документ на Европейски Съюз като належащо решение за разговора сред Белград и Прищина.

След като бе гласуван в Комисията по външни работи на Европейския парламент, отчетът за Сърбия ще бъде гласуван при започване на юли на пленарно съвещание на Екологичен потенциал, когато ще бъде признат под формата на резолюция за Сърбия. Докладчикът на Екологичен потенциал за Сърбия Владимир Билчик съобщи, че е належащо след изборите през април 2022 година и " съветската агресорска война "   сътрудниците в Сърбия да схванат какъв брой е незабавно да се напредва по европейския път.

Докладът отразява политическата действителност в Сърбия с фокус върху смисъла на настоящите промени и синхронизирането. Напомняме, че може да се направи повече за това уверено да се тръгне към Европейски Съюз и като докладчик на Екологичен потенциал съм подготвен да работим дружно с новото управление в Белград, с цел да помогнем за постигането на положителни промени за европейска Сърбия, съобщи Билчик.

Европейският парламент повтаря апела към Сърбия да предприеме ограничения за бъдещо увеличение на свободата на медиите, гарантиране на свободата на изложение, независимостта на медиите  и медийния плурализъм.

Европейските депутати похвалиха напредъка, който е реализиран в развиването на функционална пазарна стопанска система и за съдействието, което Сърбия демонстрира в ръководството на миграциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР