Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

Проблемите на Binance се задълбочават – SEC завежда дело срещу крипто борсата

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) подаде иск против Binance, най-голямата крипто борса в света и нейния основен изпълнителен шеф и създател Чанпен Джао.

SEC упрекна Binance, че е позволила американски клиенти на платформата си, че е заблудила вложителите по отношение на контрола на надзора на пазара и че ръководи нерегистрирана борса за скъпи бумаги.

Според SEC Binance и Джао също по този начин са направлявали активите на клиентите и са отклонявали средства им без съответно обявяване или съблюдаване на закона. В жалбата се твърди, че Binance е основала юридически лица в Съединени американски щати, с цел да заобиколи федералните закони за скъпите бумаги на Съединени американски щати.

Освен това SEC твърди, че Sigma Chain, комерсиална компания, благосъстоятелност на Джао, е взела участие в “wash trading ” на платформата Binance.US, с цел да завиши изкуствено размера на търговията с скъпи бумаги на криптоактиви от преди към три години до юни 2022 година

Председателят на SEC Гари Генслeр разказа хипотетичните дейности като мрежа от измами, спорове на ползи, липса на обявяване и изчислено заобикаляне на закона.

В обява в блога си Binance отговори на желае, като съобщи желанието си да пази пламенно своята платформа. Те настояват, че дейностите на SEC са с стеснен обсег, защото Binance не е борса в Съединени американски щати. В обявата също по този начин се акцентира, че активите на потребителите в платформата Binance.US в никакъв случай не са били изложени на риск.

Този правосъден иск добавя съществуващите правни проблеми на Binance. През март Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати заведе дело против борсата за това, че сякаш ръководи “незаконна ” борса и има “фиктивна ” стратегия за сходство. Binance също по този начин е обект на следствие от страна на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати по съмнения за пране на пари и нарушение на глобите.

Пазарните анализатори допускат, че обвиняванията на SEC могат да обиден съществено Binance и да имат по-широко влияние върху крипто промишлеността. Крипто борсата господства в крипто търговията, като съставлява забележителна част от пазара.

Основателят на Binance, Чанпен Джао, канадски жител, който е прекарал ранните си години в Китай, основа компанията в Шанхай през 2017 година Въпреки че холдинговото сдружение е основано на Каймановите острови, Binance не разкрива своето седалище или местоположението на главната си борса Binance.com.

В предходни отчети се показва, че Binance е обработила заплащания на стойност минимум $10 милиарда за физически и юридически лица, които се пробват да заобиколят глобите на Съединени американски щати.  

Имаше и изказвания за разбъркване на депозити на клиенти със средства на компанията, които Binance отхвърли, заявявайки, че потребителите са купували обвързвания с $ крипто токен на Binance, а не са правили депозити.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР