Комисията по отбрана ще обсъди инвестициите в армията до 2032

...
Комисията по отбрана ще обсъди инвестициите в армията до 2032
Коментари Харесай

Комисията по отбрана обсъжда инвестициите в армията до 2032 г.

Комисията по защита ще разиска вложенията в армията до 2032 година и Доклада за положението на защитата.

Депутатите ще изслушат министъра на защитата в оставка.

Сряда е обичайният ден за съвещание на комисията. Но при започване на седмицата Министерството на защитата популяризира изявление на Тагарев, което той подлага на критика депутатите, че не са го викали скоро.

Парламентът бави гледането на решение на държавното управление, обвързвано с помощта за Украйна, сподели Тагарев. В дневния ред на съвещанието е пренаписваната три пъти за две и половина година Програма за вложения в защитата до 2032 година Последният вид, за която чака от ноември депутатите.

Пет капиталови посоки и три инфраструктурни плана са с най –голям приоритет. Общо плановете надвишават 100 млн. Източник на финансиране е Министерството на защитата и стратегии на Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз. Разчетите са направени при бройка на армията 37 000 души и 2% от Брутният вътрешен продукт.

Комисията ще прегледа и Доклад за положението на защитата. Той предложи незабавни законодателни ограничения за условия за подготовка на запаса в спокойно време. Заради нараствания некомплект в армията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР