Комисията по отбрана към парламента на Швеция е изготвила доклад,

...
Комисията по отбрана към парламента на Швеция е изготвила доклад,
Коментари Харесай

В Швеция не изключват руска военна атака срещу страната

Комисията по защита към Народното събрание на Швеция е изготвила отчет, съгласно който не може да бъде изключена опцията за съветска военна офанзива против страната, съобщи Ройтерс.

Стокхолм се пробва да ускори отбранителния си потенциал и предходната година подаде заявление за участие в НАТО, само че Турция и Унгария към момента не са утвърдили документите за присъединение.
В отчета на парламентарната комисия, който се чака да бъде оповестен през днешния ден, се показва, че въпреки и съветските сили да са фокусирани върху Украйна, не може да се изключи опцията Швеция да стане обект на други типове военни офанзиви, заяви телевизия Ес Фау Те, като се базира на свои източници, осведомени с текста.

" Освен това Русия в допълнение намали прага си за потребление на военна мощ и демонстрира огромен вкус за политически и военни опасности. Остава неизменен потенциалът на Русия да организира интервенции против Швеция с военновъздушните или военноморските си сили, с оръжия с огромен обхват на деяние или с нуклеарни оръжия “, се споделя в отчета.

Председателят на парламентарната комисия по защита към този момент не е дал отговор на молбата на Ройтерс за коментар.

Според Ес Фау Те текстът обрисува нова теория за защитата на Швеция, която е учредена на участието ѝ в НАТО, до момента в който миналата тактика е била насочена към съдействие с другарски страни от Скандинавския полуостров, както и с Европейски Съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР