Комисията по образование и култура към Столичния общински съвет реши

...
Комисията по образование и култура към Столичния общински съвет реши
Коментари Харесай

Комисията по култура към СОС реши алеята пред руското посолство да се казва „Героите на Украйна”

Комисията по обучение и просвета към Столичния общински съвет реши зеленото пространство пред съветското посолство в София да се обособи като алея с името „ Героите на Украйна ”.

Решението е взето с 8 гласа „ за ”, 3 „ срещу ” и един „ въздържал се ”, написа Българска национална телевизия. На изключително съвещание по този въпрос общинският консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов сложи въпроса дали това е най-удачното място за алея с такова име и дали не е непотребна провокация.

Д-р Дамян Георгиев, кметът на регион „ Изгрев ”, където се намира съветското посолство, разяснява, че до районната администрация стигат сигнали на несъгласни с предлагането жители.

Веселин Калановски от „ Демократична България ”, който е един от вносителите на предлагането, акцентира, че актът на именуване на алеята пред съветското посолство, е човешки акт, в който не е значима площта на мястото, а самото място и че предлагането за сходна алея в този миг не може да бъде направено на по-подходящо място.

С 9 гласа „ за ” и 3 „ срещу ” комисията одобри още една концепция – именуване на градинката наоколо до съветското посолство на името на съветския опозиционер Борис Немцов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР