Комисията по култура и медии отхвърли отчета на Съвета за

...
Комисията по култура и медии отхвърли отчета на Съвета за
Коментари Харесай

Комисията по култура и медии отхвърли отчета на СЕМ за 2020 година

Комисията по просвета и медии отхвърли доклада на Съвета за електронни медии за 2020 година. При представянето му от ръководителя на Съвет за електронни медии Бетина Жотева докладът беше подсилен от 4 депутати.

3 гласоподаваха " срещу ", а 6 " се въздържаха ". Народните представители насочиха рецензии, че докладът показва по-скоро данни, а не дава картина за положението на медийната среда и свободата на словото в България.

Това породи спор за пълномощията на Съвет за електронни медии, смяна в Закона за радио и телевизия, както и публицистичната политика и функционалността на публичните медии.

Министърът на културата Велислав Минеков и ръководителят на регулаторния орган размениха реплики. По време на съвещанието, което продължи 5 часа, беше разискван и казусът с изчезналия организационен устав на Националния кино център, поради който ще се стигне до загуба на средства.

По тази причина от началото на годината филмовите продуценти не са получавали и пари за утвърдените си планове. Министерството на културата пое ангажимент в период от 10 дни да изготви проект за решаването на казуса.

Народните представители от своя страна ще внесат актуализация на бюджета, с която да обезпечат средства за заплати на чиновници в НФЦ, които да обработват документите и заявките за кино дотации, защото наетите към сегашния миг не са задоволително.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР