Комисията по енергетика в Народното събрание ще обсъжда законопроект на

...
Комисията по енергетика в Народното събрание ще обсъжда законопроект на
Коментари Харесай

Комисията по енергетика обсъжда законопроект за компенсация на цените на автогоривата

Комисията по енергетика в Народното събрание ще разисква законопроект на ГЕРБ за отплата на цените на автогоривата за битовите консуматори. Членовете на комисията ще прегледат и предложение на Продължаваме Промяната за понижаване цените на горивата посредством използване на дерогацията за импорт на съветски нефт, която беше контрактувана с Европейската комисия.

Предложението на ГЕРБ-СДС влиза за повторно в Комисията по енергетика откакто при започване на ноември беше оттеглено, с цел да бъде завършено в законопроект. А точно, концепцията на ръководителят на комисията Делян Добрев за всеки зареден литър гориво, един лев да се връща във Фодна за енергийна сигурност, а по-късно сумата да бъде разпределяна към бензиностанциите, които да понижат крайните цени за потребителите.

„ От началото на войната цената на уралския петрол трагично пада – сред 30 и 40% е по-евтин, в сравнение с „ Брент “. За това приказваме, че от началото на войната ни мамят с 1 лев на литър “.

Затова, от своя страна, от Продължаваме промяната остават да държат на контрактуваната от тях дерогация за импорт на съветския нефт и упорстват да влезе в действие от 5-ти декември тази година. Така, съгласно тях ще се влияе върху цените на горивата надолу.

Междувременно, от Българската газова асоциация внесоха несъгласие против законопроекта на ГЕРБ. От сектора считат, че с промени в Закона за енергетиката, скрити в преходните и заключителни разпореждания, ще се унищожи свободния пазар на газ. Пламен Павлов - ръководител на асоциацията.

„ Ако нямаме освобождение по програмата, която е утвърдена, и във енергийната тактика, и в Закона за енергетиката, ние просто нямаме по какъв начин да действаме на българска газова борса “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР