Комисията насрочи изслушването на Десислава Атанасова, Борислав Белазелков и Цвета

...
Комисията насрочи изслушването на Десислава Атанасова, Борислав Белазелков и Цвета
Коментари Харесай

Конституционната комисия допусна до изслушване и тримата кандидати за КС

Комисията насрочи чуването на Десислава Атанасова, Борислав Белазелков и Цвета Рангелова за 18 януари, гласи известие на уеб страницата на Народното събрание. Те ще бъдат препитвани от депутатите от парламентарната комисия по азбучен ред.

Вчера партиите зад кабинета се договориха за взаимна поддръжка на двамата си претенденти, а заричане да гласоподава за Атанасова и Белазелков дадоха и от Движение за права и свободи. Така авансово наподобява обречена кандидатурата на " Възраждане ", само че и тя беше позволена до чуването. Останалите от опозицията - Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, не  откриха смисъл да издигат номинации.

Няколко часа пък преди да се събере конституционната комисия за решението да допусне до чуване тримата претенденти, беше направена смяна в състава й. Радомир Чолаков освободи председателския пост, а на негово място конституционната комисия беше управлявана от някогашната правосъдна министърка и депутатка в този момент от Демократична България - Надежда Йорданова. Чолаков обаче не остана даже член на комисията, а неговото място зае съпартийката му от ГЕРБ Анна Александрова.

Самият той става член на комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, където до момента членуваше Александрова. Бившият към този момент ръководител на конституционната комисия Радомир Чолаков дружно с Бойко Рашков от ПП-ДБ бяха единствените представители на болшинството, които гласоподаваха с " въздържал се " на част от измененията в Конституцията, като ги подложиха на рецензии в пленарната зала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР