Комисията на Европейския парламент по околна среда подкрепи днес кандидатурата

...
Комисията на Европейския парламент по околна среда подкрепи днес кандидатурата
Коментари Харесай

Европарламентът подготвя още един нов еврокомисар – от Нидерландия

Комисията на Европейския парламент по околна среда поддържа през днешния ден кандидатурата на някогашния нидерландски външен министър Вопке Хукстра за еврокомисар по въпросите на климата, откакто той направи спомагателни обещания за подсилване на „ зелените ограничения “, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Кандидатурата на Марош Шефчович за началник на цялостното съгласуване на зелените политики на Европейски Съюз също бе утвърдена след чуването.

Двамата политици получиха над две трети от гласовете в комисията, съобщи нейният ръководител Паскал Канфен в профила си в обществената мрежа „ Екс “.

Кандидатурите на Хукстра и Шефчович би трябвало да бъдат публично утвърдени и от самия Европейски парламент, като гласуването е планувано за на следващия ден, когато приключва пленарната сесия на Екологичен потенциал в Страсбург.

Вчера комисията по околната среда отхвърли утвърди двете номинации и изиска от претендентите да обещаят да не се отхвърлят от „ зелени ограничения “, против които би могъл да бъде оказан политически отпор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР