Комисията и Съветът трябва да ревизират оценките си и неотложно

...
Комисията и Съветът трябва да ревизират оценките си и неотложно
Коментари Харесай

Иво Христов в ЕП: Действията на ЕК водят до ескалация на бежанския проблем

„ Комисията и Съветът би трябвало да ревизират оценките си и наложително да излязат с мирни начинания за Украйна и Газа “, счита българският евродепутат

Страсбург, 20 ноември 2023 г.  – „ През 1989 година всеобщото преселение на жителите на Германска демократична република в Западна Германия форсира рухването на Съветския блок. Днес Европейският съюз претърпява миграционна рецесия, която подрива основите му. За страдание, прочитът на казуса е неправилен и ускорява рисковете. “

Това съобщи в свое изявление в пленарна зала на Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D).

„ Европейската комисия упорства за солидарни решения на бежанския проблем, а в същото време, с дейностите си, става причина за неговата ескалация. Организира доставки на муниции за Украйна и внимателно разяснява ескалацията в Газа “, сподели още Христов.

По думите му, таман войните в Украйна и Близкия Изток усилват сериозно миграционния напън, без да броим несекващия поток от мигранти през Средиземно море.

„ Седем страни от Шенген към този момент върнаха разнообразни форми на надзор по вътрешните граници на Зоната. Нов миграционен напън извън единствено ще форсира вътрешната фрагментация.

Реализмът постанова Комисията и Съветът да ревизират оценките си и наложително да излязат с мирни начинания за Украйна и Газа “, безапелационен бе българският евродепутат.

За контакт с Групата   на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР