Комикът Азиз Ансари и социологът Ерик Кинсберг написаха книгата Modern

...
Комикът Азиз Ансари и социологът Ерик Кинсберг написаха книгата Modern
Коментари Харесай

Избягвайте тези 5 грешки, когато пращате SMS на човек, с когото искате да излезете на среща

Комикът Азиз Ансари и социологът Ерик Кинсберг написаха книгата Modern Romance – тя хвърля изчерпателен взор върху проблемите, свързани с търсенето на обич в цифровата ера.

Огромна част от връзката през днешния ден протича посредством текстови известия. Именно заради тази причина Business Insider реши да попита Кинсберг кои са най-често срещаните неточности, които хората позволяват, когато пишат на човек, с който желаят да излязат на среща.

Ансари и Кинсберг интервюират стотици хора от целия свят в разнообразни фокус групи. Те даже безусловно ги карат да извадят телефона от джоба си и да им покажат кои текстови известия са постигнали триумф и кои не.

Ето какво откриват:
„ Хей “
На всяка цена избягвайте сходно начало. Особено в случай че нищо друго не съпровожда „ Хей “. Объркващо е и прекомерно многозначително. На процедура не споделя нищо на отсрещния човек.
Проблемът на секретарката
Понякога се случва да попаднете в безпределно безуспешно уговаряне на срещи. „ Свободен ли си в петък вечер в 18.00? “. „ Не. А понеделник? “, „ Понеделник пък аз не мога… “ Три-четири сходни реплики са задоволителни, с цел да изпият цялата сила на диалога. В сходни обстановки хората просто се отхвърлят и не престават напред.
Съобщения, които са прекомерно дълги
Избягвайте това. 2 фрази са изцяло задоволителни. Особено сполучливи известия са тези, които стартират с името на индивида, до който са изпратени, и включват отпратка за предходната ви среща с него. По този метод му показвате, че си спомняте кой е и къде сте се срещнали. Ако в това време съумеете да бъдете и остроумни, ще бъде прелестно.
Избягвайте необразованите известия
Хората, които получават необразовани известия настояват, че незабавно са били отблъснати от индивида насреща. Все отново множеството желаят да бъдат с просветен субект, който има шансове да се хване на работа в близкото бъдеще.
Не пишете на отсрещния човек „ хайде да излезем “
Никой не знае какво имате поради. На по бира ли желаете да излезете? Може би на кино? Секс ли търсите? Романтична среща ли си представяте? С приятелите ли си ще ги запознавате? Крайно многозначително е, а ни кой не харесва сходно нещо. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР