Коментарите за ситуацията с медицинските сестри са разнопосочни. Според мен,

...
Коментарите за ситуацията с медицинските сестри са разнопосочни. Според мен,
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Ако бТВ ги нямаше там, нямаше да се разбере какво става.

Коментарите за обстановката с медицинските сестри са разнопосочни. Според мен, добре е да се отчетат няколко параметъра:
1. Ако бТВ ги нямаше там, нямаше да се разбере какво става. От тази позиция си свършиха работата.

2. Ако bTV Новините предаваха друго, доста хора можеха да ги обвинят, че се занимават с нелепости, а не с по-важни неща. (не че Шабан Шаулич е нелепост, само че въпреки всичко...)

3. Г-жа Дариткова сподели в непосредствено включване, че " медицинските сестри не са желали да приказват с депутатите от здравната комисия ". Което е в непосредствено несъгласие с думите на самите сестри. Нямам концепция кой е прав, само че очевидно медиите са оказаха съдия.

4. НСО въпреки всичко е единствено " работа за защита ". Охраняват. Не знам дали имат процедури за сходни обстановки.

5. Директорът на НСО непосредствено сподели, че е изискал помощ от Министерство на вътрешните работи, само че никой не е пристигнал. Това е тематика, която доста ще се разчепква в идващите месеци.

6. Директорът на НСО непосредствено сподели, че са му изпратили психолози, които не са били с потенциал за договаряния в сходни обстановки. Даже май подметна нещо, че са от " асортимент на личния състав ". Дали това може да значи, че някой целеустремено се е опитал да саботира НСО, без оглед на следствията? И отново в случай че не бяха медиите, нямаше да разберем.

7. На процедура, функционалността на охранителните органи е да опазват публичния ред. Всеки, който окупира институция, би трябвало да е подготвен за контра-мерки.

8. бТВ вършат нещо, което всяка медия прави - желаят да покажат хора, които са се барикадирали в Парламента. Разбираемо. Все отново е Парламент. Представете си същата обстановка в Лондон, да вземем за пример.

9. бТВ попадат на обстановка, която бързо ескалира. Какво да създадат? Да спрат предаването и да пуснат Шабан Шаулич?

10. Респект за Anton Hekimyan, по какъв начин резервира успокоение в сходна обстановка. В подобен миг поисквам на всеки да успее да реагира по този начин.

11. Очевидно има драма в опазването на здравето. От години всички приказваме за това.

12. Очевидно няма промяна в този бранш.

13. Как цяла нощ един политик не отиде при тези сестри? Всички знаем, че мед.сестрите в България понижават бързо, до равнище да се затварят отделения. Не би ли трябвало да е приоритет?

14. Добре, че се размина без жертви.

Като цяло, пряк образец в ефир за какво равнището на доверие в институциите е на толкоз ниско равнище.

Спокоен ден!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР