Коментарът на Нийнистьо идва след категоричната позиция на Анкара, която

...
Коментарът на Нийнистьо идва след категоричната позиция на Анкара, която
Коментари Харесай

Ветото на Ердоган за членството в НАТО може да се преодолее смята президентът на Финландия

Коментарът на Нийнистьо идва след безапелационната позиция на Анкара, която съобщи - ще блокира присъединението на Стокхолм и Хелзинки към военния Алианс. Така на процедура Реджеп Ердоган застана на страната на Русия, която се противи на разширението на НАТО и изрично показва, че всеки сходен акт ще докара до отговор от страна на Кремъл, въпреки и от Москва да показват, че участие на Финландия и Швеция в НАТО не ги тормози.

Без поддръжката на всички членове на НАТО Швеция и Финландия не могат да се причислят към военния алианс. Според Ердоган двете скандинавски страни не би трябвало даже да си вършат труда да изпращат делегации, с цел да убедят Анкара, основен член на НАТО, да гласоподава в поддръжка на техните кандидатури.

Междувременно съветското външно министерство съобщи, че двама чиновници на финландското посолство в Москва ще би трябвало да изоставен страната в отговор на сходен ход в Хелзинки.

Финландският държавен енергиен снабдител Gasum съобщи, че чака газовите потоци от Русия да бъдат спрени, защото води съветския Газпром износ на арбитражно произвеждане поради настояването му да бъде платено в рубли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР