Коментар пред "Новини.бг."на Владимир Кисьов от СДС, основен преговарящ и

...
Коментар пред "Новини.бг."на Владимир Кисьов от СДС, основен преговарящ и
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Борисов показа какво е да си силен лидер

Коментар пред "Новини.бг. "на Владимир Кисьов от Съюз на демократичните сили, главен договарящ и за коалирането сред ГЕРБ, съюзът, Гергьовден, и други десни обединения, за резултатите от евровота. Кисьов е в Съюз на демократичните сили от има-няма 30-тина години и в никакъв случай не го е напускал. Той е бил два пъти зам.-министър, основен договарящ при присъединението на България в Европейски Съюз, някогашен ръководител на СОС, 12 години съставлява България в Комитета на районите към Европейски Съюз, шеф на Европейския институт и така нататък. Както самичък се майтапи със себе си – женен е за европейската тема.

Владимир Кисьов е безапелационен, че изборната интензивност не е толкоз дребна, колкото се пробват да се оправдават с това от опозицията. Също, че вотът може да има два прочита - единият за резултатите вътре в нашата страна, а другият е за останалите страни, членуващи в огромното семейство на Европейски Съюз и занапред анализаторите ще комунтират случилото се в неделя у нас.

"Ясно се видя, че Българска социалистическа партия губи изрично изборите с много огромна разлика сред тях и ГЕРБ, не им се оправдаха напомпаните и от някои услужливи социолози първични упования. Социалистите организираха една махленска, отрицателна, злобна акция и справедливо изгубиха. Това се дължи на няколко аргументи, една от които е обединяването вдясно на Съюз на демократичните сили и ГЕРБ, което даде допълнитена готовност на доста симпатизанти от достоверната десница. Винаги съм казвал, че апела на ЕНП за сливане на десните партии, ни подтикна да предизвикваме съглашението с ГЕРБ в този момент. Някои споделят, че е трябвало да го създадем по-рано, на предишни избори. Ето, че единението в действителност даде по-добри резултати, уповавам се това да помогне и за развиването на България. Пожелавам на досегашните ни сътрудници в доста гласувания преди от "Демократична България ",също да имат триумф. И отсега нататък да демонстрират повече предвидливост, тъй като не може една коалиция да не е наясно към коя политическа група в Екологичен потенциал ще се причисли. Важна причина за успеха на нашия съюз, е безспорната лидерска харизма на създателя и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов, който сподели какво значи да си мощен лидер. Накратко - както се споделя, в тези евроизбори победиха усмивките над намръщените физиономии ".

Какви ще са възможностите ни в самият Екологичен потенциал отсега нататък и какво положително ще допринесат за страната и народа ни, съгласно Кисьов, ще се взема решение в най-голямото семейство - на ЕНП: "Там ще се консолидират позициите на нашите избранници. В Екологичен потенциал ще се водят комплицирани договаряния сред ЕНП, ПЕС, Алде за бъдещо по-нормално ръководство в Европа. Дай Боже всичко това да докара до възстановяване на живота на европейците. Жалко е обаче, че към този момент не се виждат визионерите за измененията. Освен това, Европейска комисия би трябвало да се институционализира, с цел да може по-лесно да се прокарват нужните политики за бъдещото развиване на Европейски Съюз ".

Според Владо Кисьов потребното изречение, с което би се обърнал към всички новоизбрани наши евродепутати е: "Бъдете единни в отбраната на ползите на България, в подтекста на бъдещето на Европа ". Той счита, че "Европа на нациите " не може да подсигурява в цялост нуждите на нашата страна, нито пък на останалите: "Когато се твърди, че Европа би трябвало да върви на една скорост, има заплаха от изтъняване на разликите. Когато се приказва за кохезионна политика, това е в цялостен контраст на "Европа на нациите ", тъй като, какво би станало, в случай че всяка нация държи на своето и не демонстрира никаква взаимност? Това би било пагубно и за България. Когато приказваме за сигурност, за защита и обща политика във връзка с миграцията, Европейски Съюз има голяма роля. Свободата и демокрацията би трябвало да се бранят и отстояват всекиден, всеки час и всяка минута. България няма различен късмет с изключение на да бъде в изменящият се и по-силен Еврпейски съюз ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР