Коментар на Посолството на УкрайнаПосолството на Украйна изразява огромно разочарование

...
Коментар на Посолството на УкрайнаПосолството на Украйна изразява огромно разочарование
Коментари Харесай

Посолството на Украйна: Българска медия се превръща в съучастник на кремълската въоръжена агресия и хибридна война

Коментар на Посолството на Украйна

Посолството на Украйна показва голямо отчаяние и надълбоко оскърбление по отношение на анонса, че представител на кремльовския режим - посланика на съветската федерация ще гостува в предаването «Политически некоректно», на Българско Национално Радио.
Предоставяне от страна на национална българска медиа на опция за изява и агитация на публично лице на страна агресор е жестоко нарушаване на професионалните и морални стандарти в публицистиката.

Посолството на Украйна получи покана за посещение в това дискредитирано от години предаване, подкрепящо разкази на съветската експанзия и хибридната война, само че я прави оценка като опит за маскиране на хибридната активност на водещия, дезинформация и замяна на полезности, използваки за тази цел медийна самостоятелност и независимост на слово.
Участие на представител на страна агресор в предаване на национална медия не е полемика или продан на отзиви, а неприкрита поддръжка на кремълския режим.
Предоставяване на медийни изяви на посланника на русия е тип съучастничество в кремълската въоръжена агерсия и хибридната война освен против Украйна, само че и против целия либерален свят.

Посолството на Украйна няма да се възползва от право на отговора, общително препоръчан от управлението на БНР, тъй като в тази ситуация не става дума за «друга гледна точка» или «алтернативно мнение».

съветската федерация от 2014 година прави брутална въоружена експанзия против Украйна.
От 24 февруари 2022 година русия стартира и пълномасштабна въоръжена инвазия в Украйна, за окупация и присъединение на новите територии, за следващ път нарушавайки всички интернационалните контракти и правила.
За осъществените закононарушения против Украйна и украинските жители, против човечество, съветското управление и съветските военни нарушители ще бъдат съдени в Международния престъпен съд и Международния арбитражен съд.

русия е държава-терорист, която с изключение на пълномасштабна въоръжена експанзия против Украйна, води хибридна война против Европейски Съюз и НАТО.
Посолството на Украйна изпрати публично послание до Народното Събрание и виновните институции на Република България, с искане да се сезират всички регулаторни и способени органи за нарушаването на професионални, морални и етическите стандарти от страна на предаването на «Политически некоректно» в Българско Национално Радио, което работи само в поддръжка на съветската агитация и дезинформация.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР