Коментар на Искрен Вълчев за Животът е постоянна ирония. Най-големите

...
Коментар на Искрен Вълчев за Животът е постоянна ирония. Най-големите
Коментари Харесай

Днес умнокрасивите са статукво и няма кой да заклейми Ицо Хазарта

Коментар на Искрен Вълчев за

Животът е непрекъсната подигравка. Най-големите борци против статуквото безшумно са се приютили в кресла и кабинети, с което животът в България внезапно се усъвършенства. ☺ Няма кой да събира подписки, петиции, да се въргаля протестно на земята, непримиримо вадейки на показ клетото състояние на страната. Като не го вадят, злото изчезва. А не го вадят, тъй като те ръководят, те са страната. Срещу себе си ли да стачкуват?

Лято е, сезонът край морето стартира. Но няма противозаконни градежи, стъпкани тревички, погубени птички. Няма хепънинги, бдения и протестно събиране на миди.

Как да го има, откакто Тома Белев и Борислав Сандов управляват министерството на екологията?

Владислав Панев е ръководещ. Кое тъкмо статукво стачкува против себе си?

С бежанците всичко е 6. Калина Константинова се оправя, а реещата се в Народното събрание летяща кодзила твърди, че страната прави допустимо най-хубавото. Писах към този момент, че в общи линии това е по този начин. Но единствено си представете обстановка, при която кодзилата не бе кацнала в Народното събрание? Що статуси, пози и въодушевени есета щеше да има против клетата страна, без значение оправя ли се. Колкото до Константинова, тя си е от котилото на Румяна Бъчварова – умнокрасив сегмент в самата ГЕРБ от времената на историческия компромис.

Когато Христо Иванов бе министър в кабинет на Бойко Борисов.

Както през днешния ден е съдружен сътрудник на Корнелия Нинова.

Ех, през днешния ден към този момент се счита за банален обстоятелството, че Иванов може да е сътрудник на Борисов или Нинова. Брак, в който по някое време трагично се отхвърля – и Свидетелите Му заявяват, че в никакъв случай не е било секс, ами ги изморявал, с цел да умрат. Но е добре да се помни, че бяха времена, когато такива партньорства се считаха за невъзможни. Днес за невероятно се смята с „ Възраждане “. ☺

Сега няма кой да жигосах и Ицо Хазарта. Защото нашите междинни пръсти са си наши, а другите са ваши. Дори най-обикновено писмо от интелектуалци няма да се напише. За Настимир Ананиев е ясно – яйце няма да метне.

Представяте ли си какъв умнокрасив яд щеше да връхлети всеки един министър председател или проекто подобен, отвън тяхната им среда, в случай че бе споделил, че не е непознат жител? А да е. Щеше да има най-малко три културологични бдения в Червената къща на суши и изтънчено вино.

Докато пиша тези редове узнавам, че на честването на Околчица Кирил Петков е употребил думи на Ботев против Русия в словото си. Този случай няма директна връзка с горните, само че косвена има. Петков в никакъв случай нямаше да нападне Русия отвън подтекста на настоящата интернационална конюнктура и позицията на България в нея. При друга конюнктура щеше да прибегне до други думи, на Ботев или не, с цел да похвали Русия.

Така той гнусно използва 2 юни за настоящи цели.

Оценката следва да се направи без значение кой какви пристрастия има във войната. А връзката с горните образци е още веднъж двойният морал на умнокрасавитета.

Най—забележителното е, че тази интелектуална градскост смята себе си не просто за по-извисена, само че и същностно друга от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и целият простосмъртен селски български народ. Те откровено ненавиждат народа си. Въпреки че в случай че не първа, са втора употреба видинчанин, дупничанин, карловец, симитлиец – сляпо прогледнал в огромния град, незабавно след идването. Мразят го тъкмо поради произхода си. Считат, че поради него не получават заслужената международна популярност. А не тъй като са невъзпитани. Това съзнание не изяснява, само че прави двойните стандарти още по-жалки.

Но да оставим дълбинната народопсихология и крехкостта на човешката природа. Да се съсредоточим на забавата. Забавно е.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР