Комбинацията при жените от Световната купа по ски алпийски дисциплини

...
Комбинацията при жените от Световната купа по ски алпийски дисциплини
Коментари Харесай

Мъгла и силен вятър провалиха комбинацията при жените в Сен Мориц

Комбинацията при дамите от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Сен Мориц беше анулирана поради неприятно време. Слаломът се състоя, само че гъстата мъгла и мощният вятър в швейцарския зимен център не разрешиха провеждането на супергигантския слалом.

Още от сутринта метеорологичните условия предвещаваха сходен процес на надпреварата. Това накара уредниците да разместят двете дисциплини в комбинацията поради сигурността на скиорките. По стратегия супергигантският слалом предхождаше слалома.

Международната федерация по ски (FIS) възнамерява плануваният за събота супергигантския слалом в събота да бъде зачетен както за обособен старт в дисциплината, по този начин и като втори манш на днешната коминация.

Най-бърза в слалома беше носителката на Световната купа и водач в генералното класиране Микаела Шифрин. Американката преодоля трасето за 42,53 секунди. Втора остана швейцарката Уенди Холденер с закъснение от 0,39 секунди.

 Михаела Шифрин беше най-бърза в слалома
© Reuters

Михаела Шифрин беше най-бърза в слалома

Двете състезателки бяха единствените, които слязоха под 43 секунди. Чекната тройка добави още една от представителките на домакините - Мишел Гизин, която беше с 1,21 секунди по-бавна от Шифрин.

Програмата при дамите планува два супергигантски слалома - в събота и неделя. При мъжете предстоят великански слалом (събота) и слалом (неделя) във френския курорт Вал д`Изер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР