Командоси от индийските военноморски сили (ВМС) са се качили на

...
Командоси от индийските военноморски сили (ВМС) са се качили на
Коментари Харесай

Индийски командоси се качиха на борда отвлечения кораб Лaйла Норфолк

Командоси от индийските военноморски сили (ВМС) са се качили на борда кораба " Лaйла Норфолк ", плаващ под либерийски байрак, който през вчерашния ден беше взет на абордаж в Арабско море, съобщи Ройтерс. В момента индийските специфични елементи правят интервенция по " неутрализиране ", оповестиха военноморските сили, без да оповестяват повече детайлности. На борда на " Лaйла Норфолк " има минимум 15 индийски жители.

Breaking: First video of Indian Navy Marine Commandos neutralizing the hijacking Attempt of MV Lila Norfolk in the North Arabian Sea
— Sidhant Sibal (@sidhant)

По-рано индийските Военноморски сили обявиха, че тази заран над плавателния съд е прелетят патрулен аероплан. Той е открил контакт с екипажа и е установил, че хората на борда са в сигурност.

Командир Мехул Карник, представител на индийските Военноморски сили, сподели, че членовете на екипажа са в укрепено помещение на кораба и ръководят плавателния съд оттова.

Нито една формация не е поела отговорност за нападението.

Междувременно източник на Ройтерс от държавното управление в Делхи заяви, че индийското министерство на защитата обезпечава предпазен конвой на индийските контейнеровози в Червено море, защото обстановката към сигурността в региона се утежнява.

Използването на по-дългия морски маршрут към Африка може да забави корабите с две седмици, което усилва транспортните и застрахователни разноски, отбелязва източникът на организацията.

Корабите заобикалят да минават през Червено море, откогато йеменските бунтовници хуси започнаха серия от набези против търговски плавателни съдове, заявявайки, че дейностите им са в отговор на израелската военна акция в линията Газа.

" Много колета се ескортират от защита в намерено море благодарение на министерството на защитата ", съобщи източникът.

По-рано тази седмица индийските Военноморски сили оповестиха, че в централната и северната част на Арабско море са ситуирани оперативни групи от фрегати и ескадрени миненосци, които да оказват помощ на комерсиалните кораби, плаващи в района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР