Коляда пое водачеството след кратката програма при мъжете на Европейското

...
Коляда пое водачеството след кратката програма при мъжете на Европейското
Коментари Харесай

Коляда пое водачеството след кратката програма при мъжете на Европейското в Минск

Коляда пое водачеството след късата стратегия при мъжете на Европейското в Минск
Руснакът Михаил Коляда поведе след късата стратегия при мъжете на Европейското състезание по фигурно пързаляне в Минск. 24-годишнист фигурист, трети на миналогодишния европейски шампионат, завоюва най-хубаво достижение в кариерата си от 100.49 точки след ослепително показване под звуците на “Muse – I belong to you ” в препълнената 15 000-на зала в беларуската столица.

Неговият съотечественик Александър Самарин, който приключи шести на предишното Европейско, бе втори в програмата, като сходно на Коляда реализира най-хубав персонален резултат от 91.97 точки за осъществяването си на “Dave not Dave – Cold Blood ”. Той приключи деня с 0.13 точки повече от настоящия шесткратен европейски първенец Хавиер Фернандес от Испания, който в края на предходната година разгласи, че ще приключи кариерата си в края на този сезон.

27-годишният бронзов медалист от Олимпиадата през 2018 и повторен международен първенец търси седмата си поредна континентална купа, с което ще изравни върха на руснака Йевгени Плюшенко. Той ще се опита да навакса изоставането си от Коляда в неделния край, а по-късно през същия ден е и финалът в свободната стратегия, който ще дефинира новият европейски първенец. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР