Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в

...
Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в
Коментари Харесай

Богатите също плачат: Съдят Шакира за данъчна измама

Колумбийската певица Шакира ще бъде съдена за данъчни измами в размер на 14,5 милиона евро, реши съд на Барселона. Това стана ясно, откакто жалбата й против повдигнатите от прокуратурата шест обвинявания за укриване на налози бе отхвърлена в четвъртък.

Местожителството

Звездата е разследвана за данъчни измами, осъществени през интервала 2011-2014 година В основата на правосъдния спор е въпросът за местожителството на певицата. Според прокуратурата в този интервал тя е живеела на фамилни начала с футболиста Жерар Пике на територията на Испания, само че е заявила непрекъснато местопребиваване на Бахамските острови, които са офшорна зона.

Шакира твърди, че в никакъв случай не е нарушавала данъчните закони на нито една страна, в която е обитавала и ще го потвърди на правосъдния развой. Тя е привлякла за очевидци едни от най-известните данъчни специалисти в света, предава " Телеграф ".

Отговорност

Съдът удостовери решението от юли за " задоволителни доказателства за престъпност “, с цел да може делото да бъде гледано. Фирмата за връзки с обществеността на Шакира съобщи, че тя неотложно е платила дължимото, откакто е била осведомена за дълга от данъчната работа на Испания. От данъчната организация дадоха отговор, че това не я освобождава от правосъдна отговорност.

Певицата е застрашена от възможна санкция и затвор, в случай че бъде приета за отговорна за укриване на налози. Съдията обаче може да анулира наказването за отнемане от независимост, в случай че това е първо закононарушение и присъдата е под 2 година зад решетките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР