Колумбия планира да умъртви част от 166-те хипопотама, произлезли от

...
Колумбия планира да умъртви част от 166-те хипопотама, произлезли от
Коментари Харесай

В Колумбия умуват как да решат проблема с хипопотамите на Пабло Ескобар

Колумбия възнамерява да умъртви част от 166-те хипопотама, произлезли от стадото, благосъстоятелност на наркобарона Пабло Ескобар през 80-те години на предишния век. Това заяви БиБиСи.

Министърът на околната среда Сузана Мухамад съобщи, че 20 от животните ще бъдат стерилизирани, други ще бъдат трансферирани в чужбина, а някои ще бъдат евтаназирани. Страната от години се пробва да управлява популацията на хипопотамите.

Пабло Ескобар внася животните за своя частен зоопарк в Hacienda Nápoles. Те бяха оставени да се скитат свободно, откакто той бе погубен при престрелка с полицията през 1993 година

Властите в Колумбия пробваха разнообразни подходи за ограничение на демографски взрив при хипопотамите. Усилията обаче не съумяха да лимитират растежа на стадото заради неналичието на хищници и плодородната в района. Блатистата област Антиокия пък обезпечава съвършени условия за процъфтяването на локалното африканско животно.

Колумбийските специалисти от дълго време предизвестяват, че неконтролираното размножаване на хипопотамите съставлява опасност за хората и локалната дива природа. Популацията на хипопотамите може да доближи 1000 броя до 2035 година

Хипопотамът е едно от най-големите сухоземни животни, като възрастните мъжки екземпляри тежат до три тона. Те са и измежду най-опасните, като убиват към 500 души годишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР