Колумбиецът Еган Барнал, който в петък облече за първи път

...
Колумбиецът Еган Барнал, който в петък облече за първи път
Коментари Харесай

Еган Бернал ще спечели 106-ото издание на Тур дьо Франс

Колумбиецът Еган Барнал, който в петък облече за първи път жълтата фланелка, ще бъде спечелилият в 106-ото издание на " Тур дьо Франс ". 22-годишният Барнал приключи на четвърто място в днешния предпоследен стадий - 60 километра от Албървил до Вал Торенс, което му бе премного, с цел да реализира най-голямата победа в кариерата си. В утрешния финален стадий, в който предстоят 128 равнинни километра от Рамбуйе до Париж, няма традиция да се вършат откъсвания и само здравословен проблем може да лиши Барнал от триумфа.

Днешният 20-и стадий, който бе скъсен поради неприятното време в Алпите, бе извоюван от италианеца Винченци Нибали, който организира изключителна независима офанзива през цялото време на 34-километровото нанагорнище към Вал Торенс. Нибали дойде на финала с време от 1 час, 51 минути и 53 секунди, а втори и трети приключиха испанците Алехандро Валверде на 10 секунди и Микел Ланда на 14 секунди.

" It's incredible. When I had the Jersey and the Lion, I wanted to cry. Tomorrow, I will do my best, but it still hasn't sunk in yet. "

@Eganbernal, the new holder of the Yellow Jersey.
Egan Bernal, le nouveau Maillot Jaune.#TDF2019 pic.twitter.com/5ZUb0Ocz7u
— Tour de France™ (@LeTour) July 26, 2019 Четвърти и пети финала пресякоха съотборниците от " Инеос " Еган Барнал и Герайнт Томас с равно време от 1:52:10 часа, като миналогодишният победител Томас кавалерски подвигна ръката на колумбиеца. За отбора на " Инеос " триумфът е седми в последните осем години, като за първи път в този интервал първенецът няма да е британец. Нещо повече, Барнал става първият колумбиец, който печели Обиколката на Франция. Втори в генералното класиране на 1:11 минути завършва Томас, а трети на 20 секунди зад него ще приключи холандецът Стивън Краусвайк, който през днешния ден пресече финалната линия осми.

Французинът Жулиен Алафилип, който до през вчерашния ден водеше в генералното класиране, а преди днешния стадий изоставаше единствено от Барнал в генералното класиране, нямаше сили по пътя към Вал Торенс и в последна сметка приключи на 26-о място, на 3 минути и 17 секунди зад Нибали. По този метод Алафилип се свлече до пето място в общото нареждане на 3:45 минути зад Барнал.

На финала на Вал Торенс стана ясно, че французнът Ромен Барде ще завоюва наградата за " Най-добър катерач " в тазгодишното издание. Барде бе заплашен само от Барнал, който обаче трябваше да приключи в тройката, с цел да го изпревари, само че това не се случи.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР