Пуснати са допълнителни кадри от бодикамера при смъртта на бременната чернокожа майка Ta`Kiya Young

...
КОЛУМБЪС, Охайо (AP) — В петък властите в Охайо публикуваха
Коментари Харесай

КОЛУМБЪС, Охайо (AP) — В петък властите в Охайо публикуваха допълнителни кадри от бодикамера и видеонаблюдение на събитията, довели до смъртта на Та' Кия Йънг, 21-годишна бременна чернокожа майка, простреляна смъртоносно от полицията на паркинг на магазин за хранителни стоки в края на миналия месец.

Янг, който беше заподозрян в кражба от магазин, беше убит от полицай от град Блендън, който изстрелял един куршум в предното й стъкло, след като тя отказала да напусне колата си и тя започнала да се търкаля към него. Неродената й дъщеря не оцеля.

Членовете на семейството на Йънг направиха погребение за нея в четвъртък. Те призоваха служителката, чието име не се съобщава, да бъде уволнена и обвинена в смъртта й. По-рано тази седмица полицията публикува запис от бодикамера, показващ как полицаят стреля с пистолета. След преглед на записа, семейството пусна изявление, в което нарече действията на полицая „груба злоупотреба с власт и власт“, ​​особено като се има предвид, че Йънг е обвинен в сравнително леко престъпление.

Допълнителните кадри от сигурността бяха публикувани в петък показва Young и две други жени, които се разхождат из отдела за алкохол на магазина в района на Columbus. Young може да бъде видяна да поставя няколко бутилки алкохол в чантата си и в чантата си, докато не се вижда от касовия апарат. Тя и другите двама жените след това си тръгват, без да платят.

Шон Уолтън, адвокатът на семейство Йънг, каза по-рано тази седмица, че адвокатската му кантора е открила свидетел, който твърди, че Йънг е оставил бутилките, преди да излезе от магазина, и следователно е не е извършил престъпление. Уолтън каза в петък, че ще коментира новите кадри, след като ги прегледа напълно.

Допълнителният запис на бодикамера също показва как полицаи бързо оказват медицинска помощ на Йънг, след като тя е простреляна. Те чупят прозореца на колата й, която се е претърколила в тухлената стена на супермаркета, и я измъкват от автомобила. Чантата, пълна с алкохол, се вижда, докато я измъкват от колата.

След това двамата полицаи й слагат белезници, докато се опитват да спрат огнестрелната й рана, след полицейска процедура. Янг може да се чуе да стене, докато тя се изплъзва от съзнание. Полицаите, с помощта на лекар от Спешна помощ, който се намира на паркинга, продължават медицинската помощ до пристигането на парамедици. Началникът на полицията в град Блендън Джон Белфорд каза, че законите на Охайо забраняват разкриването на самоличността на полицаите, тъй като те се третират като жертви на нападение. Едната ръка на полицаите все още беше във вратата на колата на Йънг, когато тя започна да се движи, а другата все още стоеше пред нея, каза той. ___

Саманта Хендриксън е член на корпуса на Associated Press/Report for America Statehouse News Initiative. Доклад за Америка е програма за национални услуги с нестопанска цел, която поставя журналисти в местните редакции, за да докладват по скрити въпроси.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР